Skip to main content

QUICKSILVER ACTIV 805 CRUISER

A MINDEN NAPOK CIRKÁLÓJA

Kimagasló teljesítményével hívja fel magára a figyelmet a Quicksilver Activ 805 Cruiser, ami nem mellesleg kiváló munka- és sporteszközként teszi a dolgát, sallangok nélkül.

Sok hajó, kis pénzért. Talán így foglalható össze legtalálóbban a 805 Cruiser lényege, persze, a „kis pénz” idézőjelben értendő, de tény, hogy ennek a hajónak igen kedvező az ár-érték aránya, tulajdonosa valóban többet kap a pénzéért, mint ami ebben a kategóriában megszokott. Ahogy a kategória és a típusnév is mutatja, ez a Quicksilver nem összejövetelekre szakosodott, ahhoz kicsi is, ám mindennapi feladatok ellátására, sporttevékenységekhez, part menti cirkálásokhoz, kirándulásokhoz tökéletes társ.

A hajóval ismerkedve egyre csak erősödik bennünk a benyomás, miszerint a 805-ös nagyon meggyőzően egyesíti a teljesítményt a biztonsággal, a kényelemmel és a finom kidolgozással. A fejlesztők gondos tervezőmunkája árad minden részletéből, szembeötlő a praktikuma, a masszívsága. Az aktív vízi sportok szerelmesei bizonyosan kedvelni fogják, hiszen cseppet sem tolakodóan, de minden körülmények között megbízható partnerként szolgálja őket. A hajóra vetett első pillantások egyértelművé teszik, hogy robusztus, nagyon egyben lévő formatervének minden vonala a víz közegéhez igazodik, azért van, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjon ahhoz, sőt uralja akár a szélsőséges körülményeket is. A megnyerő stílus tűpontos kidolgozással párosul, a tökéletes arányok csúcsminőséggel karöltve teljesednek ki.

Rend a lelke

A Quicksilver név kötelez, ezért ennek a fürge cruisernek a belsejében sem találhatunk elnagyolt részleteket, elavult technikát vagy olcsó anyagokat. Természetesen a hajó jellegénél fogva előtérbe kerül a használati érték, de egy-egy kényelmes sétahajózás alkalmával sem vall szégyent. Akár maximális kihasználtság mellett, azaz kilenc fővel a fedélzeten sem kell tömegnyomortól tartani, szellősen és kényelmesen elférhet az egész társaság. Az ülőhelyek kárpitozása magasabb kategóriákat idéz, a szekrényeket fa díszítőelemek ékesítik.

A CSÚCSTECHNIKA NEMCSAK A MOTOR ÉS A KEZELŐSZERVEK TEKINTETÉBEN KÉPVISELTETI MAGÁT, DE A SZABADIDŐS, SPORTOS FELHASZNÁLÁS OKÁN PÉLDÁUL A VILÁGÍTÁSBAN IS.

A vezetői környezet is Flexiteek borítással rendelkezik, ugyanakkor igazi high-tech környezetet teremt, amelyben a legmodernebb műszerek állnak rendelkezésre. Igazából a 805 Cruiser minden finomsága és eleganciája mellett is elsősorban száguldásra csábít, mégsem kellenek speciális képességek az ereje megzabolásához még úgy sem, hogy a vezetőállásban mindenki versenyzőnek érzi magát. Amikor nem a habokat szeli nagy elánnal a 805-ös, akkor négy személy számára igen kényelmes és tágas pihenési, alvási lehetőséget kínál a kabinjában, kiegészítve mosdóval, zuhannyal, vécével, praktikus konyhával és hűtőszekrénnyel. Napközben ezek mellett
a szintén nem szűkös étkező és napozófedélzet várja a kikapcsolódni vágyókat. Bár ez a hajó feladatának megfelelően alapvetően nyitott kialakítású, szükség esetén nagyon könnyen és hamar felhúzható az árnyékoló, esővédő ponyvája.

Dopping nélkül

Ahogy már utaltunk rá, a Quicksilver Activ 805 Cruiser ereje teljében van, ráadásul fürgeségét magától értetődően, teljes természetességgel prezentálja, működésében nyoma sincs erőlködésnek. A kecses hajótestet szinte érezhető örömmel viszi táncba az új Mercury F300 V8 (300 LE) teljesítményű motor, de ez a vehemencia sosem uralhatatlan, ugyanis a 805-ös kezessége, manőverezhetősége és stabilitása is része a játéknak, egyebek mellett a hidraulikus kormányműnek köszönhetően. Hiába tágas a jármű, a motor nélküli saját tömege mindössze 1730 kilogramm, nem nehéz elképzelni tehát, mit kezd vele az aggregát.

A csúcstechnika nemcsak a motor és a kezelőszervek tekintetében képviselteti magát, de a szabadidős, sportos felhasználás okán például a világításban is. A legmodernebb LED-es fényszórók a környezet mellett a belső térnek is előnyére válnak. Kettős akkumulátor-rendszer gondoskodik arról, hogy a hajóból semmilyen körülmények között ne fogyjon ki a szufla. A Quicksilver Activ 805 Cruiser tehát minden tekintetben nagyon jó abban, amire tervezték, kategóriájában nemcsak szerethető tulajdonságaival, meggyőző menetteljesítményével és a márkától megszokott,sőt elvárt minőségével tűnik ki, hanem visszafogott árával is. Mindent egybevetve nyugodtan kijelenthető, hogy igazi aduász az aktív életmódot kiszolgáló hajók között.

A FLEXITEEK BORÍTÁS LETISZTULT ELEGANCIÁT KÖLCSÖNÖZ A HAJÓNAK, A LEGMODERNEBB MŰSZEREKNEK KÖSZÖNHETŐEN HIGH-TECH IS EGYBEN.

Beleszerettél?

A Wiking Yacht Club segít, hogy a tiéd legyen.

Keresd Varga Miklóst a +36 20 974 5952-es telefonszámon!

ADATLAP

TELJES HOSSZ: 7,88 M
HAJÓTEST HOSSZA: 7,63 M
SZÉLESSÉG: 2,55 M
TÖMEG (MOTOR NÉLKÜL): 1730 KG
MERÜLÉS:  0,6 M
TELJESÍTMÉNY: 300 LE
ÜZEMANYAG-KAPACITÁS: 280 L
VÍZTARTÁLY: 80 L
SZÁLLÍTHATÓ SZEMÉLYEK SZÁMA: 9 FŐ