Skip to main content

Nem kell sokat hajóznunk Budapesttől, hogy elérjük a Wiking Yacht Club egyik selymesen fénylő gyöngyszemét, a Dunakanyar kapujaként emlegetett sződligeti Wiking-kikötőt. A fővárostól 30 km-re lévő öböl az elsők között került kialakításra abból a célból, hogy a pezsgő városi kikötők mellett azok is megtalálják az ideális helyet hajójuk számára, akik Budapesttől messzebb laknak, ritkábban szállnak vízre, vagy akik csendesebb, nyugalmasabb vizeken eveznének.

A ”TITKOS” KIS KIKÖTŐ

Madárcsicsergés, susogó sás, békabrekegés és a lusta dunai hullámok partot érő, kellemesen lágy csobogása. Az elmúlt évtizedekben történt területfejlesztések a sződligeti Wiking-kikötőnek otthont adó Dunakeszi-Göd térséget is érintették, amely természeti szépségeinek köszönhetően nemcsak a kirándulókat vonzza, de az agglomerációba költözők számát is jelentősen megnövelte. Az idilli környezetben található „titkos” kis kikötő így rövid időn belül óriási népszerűségre tett szert, amely magával hozta az öbölben található hajóhelyek számának bővítését és a kikötő folyamatos fejlesztésének igényét is.

ÚJ KÖNTÖSBEN A NYUGALOM KIKÖTŐJE

A hullámvédett, családias Wiking-öbölben az oldalágak és a hajóhelyek bővítése során a stégrendszer is felújításra került, így már nemcsak a kikötő beosztása vált rendezettebbé, de az optimalizálásnak köszönhetően még több hajó élvezheti ennek a csodálatos öbölnek a hangulatát, komfortját és vízi benzinkúttal rendelkező kényelmét. A szebbnél-szebb jachtok mellett a hajósok komfortérzete legalább annyira fontos a Wikingek számára, mint az öböl biztonságos hajózhatósága, így a mosdók korszerűsítésén és a mederkotráson túl a hétvégi kikapcsolódás élményét a maximumra csavarva még egy elegáns bárpult és egy kényelmes panoráma terasz is kialakításra került.

KARCSI BÁCSI VERHETETLEN PÖRKÖLTJE

Van valami a Wiking-öbölben, ami minden évben determinálja a hajós idényt, ez pedig a sződligeti kikötőmester, Karcsi bácsi pörköltje. Kollár Károly, vagyis a hajósok „Karcsi bácsija” 2009 óta minden májusban, a Wiking-szezonnyitó partik első állomásán fel is adja mindenkinek a bográcsban rotyogó pörkölt-leckét: mesteri bravúrral repteti a palacsintát, pörgeti a fakanalat, a vendégsereg pedig friss kenyérrel tunkolva a szaftot, kedvére tömheti meg a bendőjét. A főzőtudománynak itt még nincs vége, júliusban jellemzően főzőversenyt tartanak Sződligeten a Wikingek, ahová jöhetnek a versenyezni vágyó, lelkes hajós-séfek.

NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉGET KÖVETŐ FEJLESZTÉSEK

Az egykor 30 hajóhellyel induló, mára 140 hajó és 40 horgászcsónak vagy jet ski befogadására alkalmas, modernizált kikötő nem véletlenül nagy kedvence Sződön, Sződligeten, Vác térségében élőknek, valamint a budapesti hajósoknak egyaránt, hiszen a régi 2-es főútról könnyen és gyorsan megközelíthető. A téli hajótárolás bár kisebb volumenben, de a sződligeti kikötőben szintén megoldott, ahol a téli időszakban 50 hajó szabadtéri, parti tárolását biztosítják a Wikingek. A hajóhelyek 4 és 6 méteresek, így jellemzően 5-9 méteres hajók kikötésére kényelmesen alkalmas, de 40 lábas hajóig biztonsággal tudják fogadni a hajókat.
A sződligeti Wiking-kikötő áprilistól októberig áll a hajósok rendelkezésére akár szezonális tárolás, akár sólyázás tekintetében, amiben szükség szerint a Wiking-kollégák is szívesen segítenek. A sződligeti kikötőben a vízi tárolás mellett lehetőség van parti tárolásra is. Akik hajójukat a Dunán használják, és bíznak a magas szintű szolgáltatásokban, szeretik és élik a sződligeti kikötő nyújtotta kényelmet és komfortot.

KIKÖTŐ, MELY TÖKÉLETES RENDEZVÉNYHELYSZÍN IS

A sződligeti kikötő nemcsak elhelyezkedését és természeti adottságait figyelembe véve tökéletes rendezvényhelyszín, de infrastruktúráját tekintve is ideális arra, hogy áprilistól októberig egy-egy kisebb csapat kényelmesen és jól érezze magát. Az 50 főt befogadó, bográcsozásra, grillezésre egyaránt alkalmas szabad tér mellett egy zárt, szúnyogvédelemmel ellátott bár is a vendégek rendelkezésre áll ahhoz, hogy akár egy születésnap, névnap, szolidabb létszámú esküvő, vagy akár egy céges rendezvény során mennyei ételek, finom italok és zenés programok mellett élvezzék a természet közelségét, a páratlan hangulatot és gyönyörködjenek a Duna nyújtotta csodálatos látványban.

10 + 10 OK, HOGY MIÉRT ÉRDEMES SZŐDLIGETEN TÁROLNI A HAJÓT

Számos érvet fel lehet sorakoztatni a Wiking Yacht Club sződligeti kikötője mellett, melyek külön-külön is megállják a helyüket, együttesen viszont kétségtelenül verhetetlenek! De vajon melyek ezek?

 • Biztonságos hajótárolás
 • Hullámvédett kikötő
 • Daruzás a parti tárolóban
 • Két sólyapálya
 • Vízi és parti tárolás
 • Téli hajótárolás
 • Áram-, és ivóvíz ellátás
 • Tiszta mosdók és zuhanyzók
 • Vízi benzinkút
 • Utánfutó tárolás
 • Kamerarendszer
 • Zárt parkoló
 • Tökéletes rendezvényhelyszín
 • Bográcsozás és grillezési lehetőségek
 • Gyerek- és családbarát kikötő
 • Varázslatos panoráma
 • Egyszerű és gyors megközelítés
 • A Dunakanyartól hajóval csak pár percre
 • Családias hangulat
 • Szolgálatkész kikötőmester