Skip to main content
A Crownline Eclipse sorozata etalonként szeli a habokat a sportos, teljesítményre hangolt hajók között. Az E23-as hét méterébe sok kényelem is belefért a felpaprikázott hangulat mellé.

Masszív felépítésű adrenalinbomba ez a hajó, melynek a sorozattól megszokott vonalai különlegesen megerősített, a kemény vizeket is uraló szerkezetet takarnak. Osztálytársainál már látványra is nehezebb és mokányabb, a „nem spóroltak ki belőle semmit” érzését közvetíti, menettulajdonságaiban mégis felülmúlja legtöbbjüket. Amellett, hogy elképesztően fürge, manőverezhetősége példás, stabilitása magabiztos. Az ipar és a kereskedelem valamennyi szegmensében, legyen az luxusautó, repülőgép vagy prémiumkategóriás technikai kütyü, a tervezők szeme előtt ott lebeg a költségcsökkentés, és nincs ez másképp a hajók esetében sem. Az E23-ast vizsgálva mégis az az érzésünk, ez a szempont most nem játszott szerepet. A fejlesztők bőkezűen bántak a méretekkel, az energiával, a beépített anyagok mennyiségével és minőségével. Ezáltal nemcsak sportcélokra, de kényelemre és pihenésre hangolt szabadidő-tevékenységekhez is optimális. Ezt a sokoldalúságot támasztja alá az is, hogy az Eclipse igazi kezes bárány, ami bár benne van minden mókában, ha arra van igény, de az üzemanyag-takarékosságra is kiélezhető, ha éppen nem a hullámlovaglás a célunk.

A társaság középpontja

A hajóra lépés biztonságát teljes hosszúságú úszóplatform garantálja, a közlekedőfelületek csúszásbiztosak, aki kisgyermeket is a fedélzetre vinne, zárható ajtóval ellátott átjáróval is rendelheti az impozáns vízi járművet. Bármerre járunk az igazán tágas hajón, minőségi anyagokkal és kidolgozással találkozunk, példás a praktikum, a zseniális helykihasználás és a cseppet sem bazári, sokkal inkább visszafogottan tálalt, de megalkuvás nélküli luxus ötvözése. A tikfával borított vezetői környezet műszerezettsége és megbízhatósága igazi élmény, nem is szívesen hagyja el az ember a kapitányi állást, ha azonban mégis csatlakozunk a társasághoz, a pezsgőfürdő-szerűen kialakított fedélzeti kanapékon és az orrban elhelyezett hívogató napozópárnákon élvezhetjük a ringást a hűtőből frissen tálalt italok mellett. A hátsó társalgó elektromosan, gombnyomásra állítható ülésein akár el is szenderedhetünk.
Az E23 sportossága önmagában is lehengerlő, a gyomrában azonban jet skinek is van hely, és például a búvárfelszerelésnek is könnyedén találunk helyet a tágas tárolókban. Aktívan töltött szabadidőnk végén lezuhanyozhatunk a kabinban, ahol a pihenés is édes. A zene szerelmeseinek is szinte egyedülálló koncertélményt nyújt a Kicker rendszere. A vízálló, színes LCD-kijelzővel felszerelt, változtatható fényerősséggel rendelkező kezelőfelületű egységet gyakorlatilag bármilyen adathordozóval társíthatjuk, legyen az USB, iPod, iPhone vagy Android-eszköz, ahogy Bluetooth és AUX is. A csodás hangzást nyolc fröccsenésálló Social Swim™ Transom hangszóró járatja csúcsra, de az ember igazából nem is akarja kihasználni a rendszer teljesítményét, hiszen sok esetben elég egy halkabb aláfestő zene a naplementében ringatózáshoz. Egy biztos, bármilyen hangerőn is szóljon, a zenei hangzás tökéletes lesz.

 

Tiszta őrület!

A Crownline Eclipse E23 hajtásáról egy 4,5 liter lökettérfogatú, katalizátoros Mercruiser-erőforrás gondoskodik, aminek 250 lóereje minden körülményre és helyzetre több mint elég, akinek mégsem, az 350 lóerővel is megveheti. Ráadásul a kategóriájában meglehetősen tiszta üzemű is a motor, és a fogyasztása is megfelelő keretek között tartható. Nyilván ebben a kategóriában nem a tulajdonos pénztárcájának kímélése az elsődleges cél, ám a természetes vizek védelme, a felesleges pazarlás elkerülése a hajómárkák között is egyre fontosabb fejlesztési tényező, és a Crownline ebben is igyekszik az élen járni. A próbaút után tehát bátran kijelenthető, hogy a Crownline Eclipse E23-as modell sokoldalúságával magabiztosan helytáll a sportcruiserek és a kényelmes luxusjachtok mezőnyében is. Teljesítményével, méreteivel és praktikumával versenytársai fölé kerekedik, menettulajdonságaival, stabilitásával, gondos tervezésével és kompromisszummentes minőségével igazából kategóriája zászlóshajójává avanzsál.

A TIKFÁVAL BORÍTOTT VEZETŐI KÖRNYEZET MŰSZEREZETTSÉGE ÉS MEGBÍZHATÓSÁGA IGAZI ÉLMÉNY, NEM IS SZÍVESEN HAGYJA EL AZ EMBER A KAPITÁNYI ÁLLÁST.

Beleszerettél?

A Wiking Yacht Club segít, hogy a tiéd legyen.

Keresd Varga Miklóst a +36 20 974 5952-es telefonszámon!

ADATLAP

HOSSZ: 7,01M
SZÉLESSÉG: 2,59 M
TELJES TÖMEG: 2313 KG
TELJESÍTMÉNY: 250-350 LE
ÜZEMANYAG-KAPACITÁS: 140 L
SZÁLLÍTHATÓ SZEMÉLYEK SZÁMA: 9 FŐ