Skip to main content
Idén is nagy sikerrel zárult a Magyarország legnagyobb beltéri kikötőjeként számontartott Budapest Boat Show, amely ez alkalommal is az Utazás Kiállítással egy időben várta a közönséget.
beneteau hajo elado

A hagyományokhoz híven az első napon a szakma legjava képviseltette magát a Hung­expón, de a második naptól kezdve a nagyközönség vehette birtokba az ideiglenes kikötő területét. Az eseményen mind a motoros, mind a vitorlás szekció legjobbjai voltak jelen, de a hajós kiállítók mellett az egyéb kiszolgálóterületekről is sokan mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat, újdonságaikat. Természetesen a Wiking Yacht Club is lenyűgöző hajókkal várta négy napon át a látogatókat. A legtöbb hajót felvonultató Wiking-standnál nemcsak a legújabb típusokkal találkozhattak a látogatók, de az igazi kikötői, hajós életérzésből is ízelőtőt kaptak, az olyan kapcsolódó termékekkel ismerkedve, mint a mobilházak, a SUP, a hajómotorok, hajóvezetői képzések vagy a DunApp.

Személyre szabott segítség

budapest boatshow 2020

„Alapvető célunk, hogy bemutassuk az általunk forgalmazott hajótípusokat, amelyekkel így azok a látogatók is megismerkedhetnek, akik nem akarnak egy kiállítás miatt külföldre utazni. Kiemelten fontosnak tartjuk a személyes találkozást a hajósokkal, így azon túl, hogy az értékesítő kollégáink elmondják a legfontosabb tudnivalókat és információkat, személyre szabott segítséget nyújtanak az érdeklődőknek.

Ez azért nagyon lényeges, mert gyakran előfordul, hogy bár a vevőnek konkrét elképzelése van arról, hogy mit is szeretne, ez alatt a beszélgetés alatt derül ki, hogy valójában mégsem arra van szüksége, amire előzetesen gondolt. Természetesen nem lebeszéljük vagy eltántorítjuk a standunkra látogatókat, sokkal inkább érdeklődünk
személyes igényeik felől, amelyek alapján elmondjuk a pró és kontra érveket, és a lehető legtöbb szempontot figyelembe véve egy olyan választáshoz segítjük őket, amely után garantáltan jó döntést hoznak, és a kiválasztott hajót sokáig élvezni és szeretni fogják. Célunk, hogy a vásárló több mint elégedett legyen, és később a lehető legjobban használja ki a hajóját” – mondta el Varga Miklós, a Wiking Yacht Club igazgatója.

Inspiráció hajósoknak

A Wiking Yacht Club évről évre fejlődő standjain egyre szélesebb körben kerülnek bemutatásra azok a kiszolgáló területek, amelyek a hajós életérzést emelik. A bemutatott hajókon túl a látogatók idén megismerkedhettek a Kontex mobilházakkal – amelyek bérlésére lehetőség van a szentendrei kikötőben –, a SUPshop.hu színes sport­eszközeivel, a kényelmes Wellis jakuzzikkal vagy éppen a Cleanne vegyszermentes tisztítószereivel. Egy biztos, akik kilátogattak az eseményre, ez alkalommal sem tértek haza inspiráció és értékes baráti beszélgetések nélkül.

Etikett

Tippek hajós mulatsághoz

Irány a Helemba-Zátonybuli!

Augusztus közepén, amikor csillagháló ragyog az égen, és kellőképpen alacsony a Duna vízállása, a folyó esztergomi szakaszán megmutatja magát a legtöbbször víz alatt rejtőző, izgalmas Helembai-zátony. Itt tartjuk
minden évben hagyományos, nyárzáró hajós összejövetelünket, ahová mindenkit szeretettel várunk zenével, fürdőzéssel, beszélgeté­sekkel, a zátonyt megóvó szemétszedéssel és gasztronómiai élmé­nyek­kel. Fogadd meg zátonyetikett-tippjeinket, és biztosan nem ér majd kellemetlen meglepetés az év legnagyobb hajós találkozóján!

Felkészülve

Mint ahogy a hétköznapok során rendszeresen, úgy egy ilyen volumenű hajós találkozón is óhatatlan a rendőri ellenőrzés. Nagy kár lenne számunkra is, ha egy kis figyelmetlenség miatt fordítanának vissza valakit a rend őrei, így bizonyosodj meg indulás előtt arról, hogy az iratok, papírok, igazolványok és a kötelező felszerelések sem hiányoznak a hajódról!

Vízben is szárazon

Az év egyik legnépszerűbb hajós összejövetelén számíts arra, hogy esetleg nem lesz lehetőséged hajód partra futtatására. A „parkolást” horgonyon állva megoldhatod, ebben az esetben viszont készülj fel gumicsónakkal, hacsak nem akarsz úszva közlekedni a hajód és a zátony között.

Szívószálmentes

Ezt a bulit azért szeretjük leginkább, mert igazi életérzés. A Wikingeknek fontos a természet, ezért hogy tisztán hagyjuk magunk mögött a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó aranyszínű zátonyt és a csillogó Dunát, hozz magaddal szemeteszsákot a keletkező hulladékoknak, kulacsot, melyből vizet iszol, és figyelj arra, hogy italodat lehetőleg ugyanabból a pohárból fogyaszd egész este! A felfújható strandlabda is otthon maradhat, inkább táncoljunk!

4. Nyakig a pácban

Ha nyár, ha Duna-part, ha Helemba-Zátonybuli, akkor grillezés! Kimondana nemet egy jól átsült, ízletes grillhúsra? Az élet fontos kérdései a csillagok alatt és a grillrácsok mellett dőlnek el. Hogy ne sülj be, készülj grillsütővel és megfelelő mennyiségű étellel!

5. Ne fázz rá!

A bikini fölé azért ne kössünk sálat, de érdemes számolni az augusztusi, hűvösebb éjszakákkal. Ha nem a hajón tervezed álomba ringatni a fejed, hozz magaddal sátrat, hálózsákot és hozzánk hasonlóan ébredj a zátonyon! A kis szigeten a talaj sóderes-kavicsos, ezért ha úgy érzed, hogy egy idő után elég lesz a lábmasszázsból, kapd fel a tengerjáró cipődet!

6. Védekezz!

Ezerszer hallottad már, hogy mennyire káros a napsugárzás, remélhetőleg mondanunk sem kell, hogy hozz magaddal napkrémet és baseballsapkát! Ezerszer megtapasztaltad már, hogy mennyi szúnyog van a vízpart

közelében, talán azt sem kell ismételgetnünk, hogy ne felejtsd otthon a szúnyogriasztó spray-t! A szerelemtől éghetsz, a naptól miért is tennéd?!

7. All in

Miután egymásra figyelve, egymást segítve biztonságban lejutottál a zátonyhoz, sejtjük, hogy a másnap kissé döcögősebb lehet. Hogy legalább az utad sima legyen hazafelé menet, javasoljuk, készülj fel, és indulás előtt tankold tele a hajódat!

 

8. DunApp

Kifejlesztettünk egy szuperapplikációt, hogy naprakész legyél a Wiking- és egyéb Duna menti rendezvényeket illetően! Az applikációval célunk, hogy biztonságban hajózhass, és soha ne tévedj el, csak akkor fuss zátonyra, ha bulizni jössz velünk augusztus közepén! Keresd a DunAppot és töltsd le iOS-re vagy Androidra!