WIKING HAJÓS AKADÉMIA

AZ ÁLMOD EGY SAJÁT HAJÓ, HOGY AKKOR VÁGHASS NEKI A VÍZNEK, AMIKOR CSAK AKARSZ? AKKOR FONTOS, HOGY A HAJÓVEZETŐI JOGOSÍTVÁNYT OLYAN HELYEN SZEREZD MEG, AHOL A LEGALAPOSABB ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉPZÉST KAPHATOD.

A Wiking Hajós Akadémia egyedülállóan komplex oktatást kínál, akár motoros, akár vitorlás jogosítványt szeretnél – bár tapasztalatunk szerint a kettő egy csomagban a legnépszerűbb.

Tanfolyamaink a főváros szívében, a Hajógyári-szigeten zajlanak. A hajózási ismereteket tapasztalt szakemberek segítségével sajátíthatod el, az alapcsomag minimum 4x1 gyakorlati és 8x3 elméleti órát tartalmaz, valamint igény szerint helyismereti képzést. A gyakorlati oktatás 2-4 fős csoportokban történik, a motoros és a vitorlás jogosítvány külön-külön és kombináltan is megszerezhető. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak a hajót, de a folyót is alaposan megismerd, megértsd, hogyan épít és bont, mikor biztonságos és mikor veszélyes hajózni rajta.

A kurzusok márciustól októberig havonta – mindig a hónap elején – indulnak, a hónap végén pedig le is teheted a gyakorlati és elméleti vizsgát. A Wiking Hajós Akadémián ezen kívül tengeri jogosítványt is kaphatsz anélkül, hogy ezért külföldre kellene utaznod. Velünk a Dunán megszerezheted a szükséges tudást és gyakorlatot ahhoz, hogy a hajódat már a nemzetközi vizeken vezethesd. Fontosnak tartjuk, hogy akik nálunk végeznek, kellő rutinnal vágjanak neki a víznek, és mindig tudják, kihez fordulhatnak kérdéseikkel, problémáikkal. Egy saját hajó akkor éri meg az árát, ha sokat használják, s hiszünk abban, hogy aki jó felkészítést kap, az magabiztosan ül a kormányhoz, és vízre száll, amikor csak teheti. Akár folyón, tavon vagy tengeren készülsz kormányozni a hajód, fontos, hogy a legjobb szakemberektől tanuld a technikát. Varga Viktor a Wiking Hajós Akadémia motoros gyakorlati okta tója a kezdetektől részt vesz a képzésben.

Mióta működik az Akadémia?

25 évvel ezelőtt kezdtük meg az oktatást.

Mi a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnom, ha a saját hajómat akarom vezetni?

Elengedhetetlen a magabiztos elméleti és gyakorlati tudás, mely fokozatosan szerezhető meg, annak, aki nálunk tanul.

Milyen hajón folyik az oktatás?

19 lábas belmotoros Crownline sporthajón folyik az oktatás, melynek műszerezettsége és motorizálása tökéletesen alkalmas erre a célra.

A kishajó kategórián belül is léteznek különbségek vezetéstechnikai szempontból?

Más-más lehet a hajók mozgékonysága és ezáltal a tehetetlenségük is. A nagyobb méretű hajóknál például kicsit előre kell gondolkodni, mert a hajótest késleltetve reagál. Ezeknél a modelleknél a kikötési manőverek során is lassabb reakcióval kell számolnunk.

Mit is jelent pontosan ez a kishajó kategória?

Kedvtelési célú belvízi jogosítványt adunk, mellyel 20 méteres hajó vezethető, 12 fő befogadóképességig.

Milyen vizeken használhatom még a folyami vizsgán szerzett jogosítványomat?

Nemzetközi belvizeken, folyókon, tavakon, csatornákon használhatják, ahol engedélyezett a motorhasználat.

Kormányosként fontos a vízismeret, a változások első jeleinek felismerése. Hogyan szerezhető meg ez a fajta tudás?

A vízismeret – vonalismeret – elengedhetetlen, mert a folyó vízmozgásából fakadóan állandóan változhatnak a veszélyes területek. Ezért is javasoljuk a jelentkezőinknek, hogy a tanfolyam elvégzése után tegyenek velünk közösen egy túrát. Ennek során saját szemükkel figyelhetik meg a zátonyokat, gázlókat, megérthetik, milyen folyamatok alakítják azokat.

TOP
HÍVÁS
EMAIL