Skip to main content
A Quicksilver a kisebb méretosztályokban sem adja fel a gondos, mindenre kiterjedő tervezést és a magas minőséget. A bájosan játékos, ám roppant komoly technikájú 505 Open ékes bizonyítéka ennek.

A hajóépítés terén piacvezető Brunswick Corporationnél, a Quicksilver márka anyakonszernjénél, roppant komolyan veszik filozófiájukat és küldetésüket, miszerint minden méretosztályban a tökéletességre való törekvéssel szolgálják ki a szabadidő-hajózás elkötelezettjeit, hiszen 5 méteres modelljük, az 505 Open éppen annyira minőségi benyomást kelt, mint nagyobb testvérei. Márpedig ez nem kis szó, hiszen a világszerte jól csengő név kötelez, és a felsőbb kategóriákban nagyon magasra tette a lécet a vállalat.

A teljes nevén Quicksilver Activ 505 Open hajó már ránézésre is egész napos vízi kikapcsolódásra csábítja a használóit, akik – lehetnek akár sporthorgászok, koktélozó baráti társaság vagy napon pihenő család – egyaránt megtalálják számításaikat. A sportos vonalvezetésű hajó ugyanis belül kifejezetten tágas, kényelmes, praktikus és biztonságos.

 

Remekül variál

Az 505 Open minden részletében a gondtalan, aktív kikapcsolódást szolgálja, és ezt kivételes variálhatóságával teszi ellenállhatatlanná. A vezetői állás előtti rész tetszés szerint alakítható napozóággyá, kinyitható központi asztallal ellátott, hangulatos társalgóvá, attól függően, hogy hányan és milyen célra kívánják használni a hajót. A napozás utáni csobbanást kettős úszóplatform teszi kényelmessé és biztonságossá. És ha már biztonság, megemlítendő, hogy a könnyen és szellősen átjárható hajó minden szegletében ergonomikus korlátok, csúszásmentes felületek vigyáznak az utasokra, ahogy az a Quicksilver valamennyi modelljén megszokott, így ma már elvárt is.

A kokpit természetesen helytakarékos, ahogy az az 505-ös méretosztályából adódik, azonban természetesen a legmodernebb berendezésekkel felszerelt, informatív és könnyen értelmezhető jelzésekkel operál. A verőfényes tengeri környezetben enyhén színezett szélvédő szolgálja a kilátást. A vezető egyszerűnek tűnő, ám roppant igényes és kényelmes padjának támlája könnyen átbillenthető a másik oldalra, létrehozva így egy ugyancsak tágas és komfortos társalgót a hátsó traktusban is. Az optimális helykihasználást egyéb vonatkozásokban is csúcsra járatták a tervezők, úgy, hogy mindeközben a minőségi kidolgozásra is láthatóan és érezhetően maradt idejük.

Kicsiben nagyszerű

A fedélzet, bár kompakt, akár sportolásra is csábíthatja az egyedül hajózót, amihez a Mercury hajtómű 100 lóerős teljesítménye is partner. Azonban a dinamikus menetteljesítmények és a kiváló manőverezhetőség ellenére sem ez a hajó fő profilja, sokkal inkább a már említett, minden részletében tökéletes pihenés és kikapcsolódás szolgálata.

A komfortot beépített pohártartók és praktikusan elhelyezett tárolórendszerek teszik teljessé, a megengedett öt személy egyike sem kerül hátrányba vagy kényszerül kompromisszumra a kirán­dulás során. A Quicksilver 505 Open, ahogy neve is utal rá, a napfény szerelmeseinek jachtja, azonban arra az esetre, ha már sok a jóból, esetleg futó zápor érne el bennünket, jól jön a stílusos és egyszerűen használható bicolor vászontető, ami bizonyos helyzetekben éke is lehet a hajónak.

Az 5 méteres szabadidőhajók egyik ékkövét ismerhetjük meg tehát a Quicksilver 505 Open képében, ami bizonyítja, hogy a kisebb méretkategóriákban sem kell lemondani a kényelemről, a praktikumról,a minden részletre kiterjedő, gondos tervezésről, valamint a minőségi anyagok és kidolgozás jelentette exkluzív életérzésről. Egy baráti társasággal vagy családdal vízen eltöltött kellemes délutánhoz ugyanis
nem kell feltétlenül nagy jacht, ez a kategória közúti tréleren is könnyebben szállítható, és kikötői környezetben is mozgékonyabb, hozza a kompakt méretekből eredő előnyöket. Erre a hajóra tekinthetünk egy roppant bájos és szerethető játékszerként, hiszen az is, azonban eközben minduntalan a tudtunkra adja, hogy elsősorban egy technikai műremek.