Skip to main content

ORSZÁGOKON ÁTÍVELŐ JACHT-UTAZÁS

Hajót vásárolni nagyon vagány! Szelni a világ vizeit átadva magunkat a végtelen szabadság érzésének, valóban leírhatatlan élmény! De mi történik akkor, ha úgy döntünk, új vizekre eveznénk, de közbeszól a szárazföld? A feladat bár bonyolult és buktatókkal teli, egy igazi Wiking számára ez egyszerűbb, mint a szakállnyírás!

Tegyük a szívünkre a kezünket! Amikor az autópályán százharminccal békésen autókázva méltóságteljes árnyék borul ránk és az útra, majd tekintélyes monstrumként feltűnik mellettünk egy kamion, platóján egy négy méter magas, húsz méter hosszú, három méter széles jacht-szállítmánnyal, legyünk bármilyen profi sofőrök, ott azért egy kicsit összeszorul a torkunk. Nem csupán azért, mert maga a hajó-csoda lenyűgöző látvány, hanem mert mindjárt ott a kérdés is, mely kéklő tenger hullámaként tör agyunk muslincákkal teli szélvédőjére: „Hogy került ez ide?”

A válasz rémesen egyszerű, ugyanis ma már az országokon átívelő hajószállítás – az országonként előírt szabályozásokat figyelembe véve természetesen – nem akadály. A Wiking Yacht Club profi kollégái számára legalábbis biztosan nem az, hiszen nemcsak az utak részletes előkészítésében és megtervezésében, de a nemzetközi engedélyek beszerzésében is nyugodtan számíthatunk rájuk. Hiszen ha azt mondjuk, hogy a hajózás luxus, miért ne érdemelné meg a szállítás is a prémium kategóriás ügyintézést és kiszolgálást?

Görögország partjaitól a Dunáig, Amszterdam romantikus csatornáitól az Adriáig többféle útitervvel, daruzással, vízből ki – vízbe be szolgáltatással, speciális járműparkkal és rugalmas, hatékony megoldásokra kész, elszánt csapattal biztosítják számunkra, hogy Európa-szerte nagyjából 1 hónap leforgása alatt oda szállítsák imádott hajónkat, ahová csak szeretnénk.

Ha bátrak vagyunk, és rendelkezünk annyi spiritusszal, kedvvel és szállítói kapacitással, hogy saját magunk oldjuk meg a nyaralásra, charter üzemeltetésére vásárolt hajóink fuvarozását, természetesen erre is van lehetőség; a nemzetközi engedélyek beszerzésében is szívesen segítenek a Wikingek. Amennyiben viszont a kényelmet, és nem utolsósorban a szívünk csücskén ringó hajónk biztonságát tartjuk mindennél fontosabbnak, úgy pukkantsuk ki azt a pezsgőt nappalink puha fotelében, és bízzuk a szállítást profikra. Négy és fél méter magasságig, Európa határain belül, villogóval vagy anélkül, rendőri felvezetéssel, egyedi engedélyek beszerzésével, biztonságosan. Mert a luxus a jachtunknak is jár.