Skip to main content

Ledobnád a béklyókat? Kiszabadulnál a hétköznapok monoton fogságából? Tedd meg! A döntés a tied! Gondolnád, hogy a szabadság csak pár csomóra van tőled? Pedig így van. Hajóformát öltve ring a Wiking Yacht Club népszerű, élményekkel és programokkal teli kikötőiben, az országban több helyen!

MIT JELENT A WIKING-SZABADSÁG?

Vízre szállni, kilépni a hétköznapokból, magunk mögött hagyni a stresszt és az idegölő monotonitást. Lesétálni a kikötőbe, lehúzni a ponyvát a hajóról, beindítani a motort és kihajózni. Élvezni a szelet, a napsütést, a természet közelségét és átadni magunkat a családdal és a barátainkkal való kikapcsolódásnak vízen és szárazon. Ugorj fel mellénk a fedélzetre és ismerd meg ezt a semmihez sem fogható, felszabadult érzést! Éld meg magad körül a teret, élvezd az arcodba vágó, hűsítő szelet, lásd meg a hajósbarátok összekacsintásában rejlő biztonságot, és fedezd fel a hajós sportok, vagy éppen a pihenés lágyan ringó élményét.

A HAJÓZÁS ÖSSZEHOZ!

Hajózni azért is klassz, mert az elvonulás, a természetközeli kikapcsolódás mellett számos olyan rendezvényt is tartunk, ahol különböző színes programokkal tarkítva a napot, régi és új hajóstársak találkoznak, bandáznak, szórakoznak.

SZŐDLIGETI SZEZONNYITÓ PARTY

A hajós szezont a SZŐDLIGETI szezonnyitó partival indítjuk, ahol kényelmesen, napsütésben, családias hangulatban együtt töltünk egy napot. A kikötőmester és sürgő segédei bográcsban főzik a pörköltet vagy a halászlevet, ami után meglepetésként palacsinta vagy somlói formájában mindig valami finomsággal készülnek.

MARINA-PART SZEZONNYITÓ PARTY

Júliusban visszaevezünk a Marina-partra, a Wiking Yacht Club legzsiványabb hajós partijára, ahol a színes programokkal tarkított medence partján finom falatok, hűsítő italok és szebbnél-szebb hajók várnak ránk. A rendezvényt Wiking-hagyományként megspékeljük egy közös kihajózással a szélsebes jet skikkel és vízi járművekkel teli Dunán, Budapest legvagányabb hajós felvonulásán.

SZENTENDRE SZEZONNYITÓ PARTY & FŐZŐVERSENY

Sződliget után egy-két héttel irány SZENTENDRE, ahol a résztvevő partnereinknek hála, nincs nyugtunk egy percig se. Szól a zene, pörögnek a drónok, mi pedig a fejünket kapkodjuk, mert a közös kihajózáson a Parlament előtt kizárólag Wiking hajókból mosolygó arcokat látunk! Júniusban a népszerű Wiking-főzőverseny is itt kerül megrendezésre, ahol kiderül, hogy melyik hajós séfünk a legjobb fakanál-pörgetésben.

DUNA POKER RUN 2019

Tizenkilencre lapot húzunk, a részvételedre pedig feltétlenül számítunk, hiszen júliusban a DUNA POKER RUN hajós rendezvénnyel megint egy kicsit huncutkodunk. A program kizárólag hajósoknak szól, hiszen a kártyalapok húzása különböző vízi megállóknál történik, az pedig, hogy ki lesz a nyertes, a ráckevei Zorall Kalóztúra fesztiválon derül ki, a POKER alapszabályai szerint. Idén a gyorsabb, sikló hajókat is szeretnénk a játékba bevonni, így a megszokott útvonalon változtatva, két irányba lehet majd a hullámokat szelni.

Zátony Buli

HELEMBA ZÁTONYBULI

Éreznéd a szabadságot? Az igazi, korlátok nélküli parti-hangulatot? Ezt teszteljük minden évben augusztus végén, amihez a Helemba Zátony tökéletes helyszín a Duna közepén, a természet egyik csodálatos szigetén. Itt nyomunk egy féket, lehorgonyzunk, és vízbe ugrálva a homokos partra kisétálunk, ahol jó társasággal, őrületes bulival, és ha lement a Nap, varázslatos csillagtakaróval várunk.

A HAJÓZÁS KIVÁLTSÁG?

Ha egy séta a kikötőben kiváltságot jelent, vagy egy ismerős mellé felpattanni a fedélzetre privilégium, akkor legyen a hajózás kiváltság. Abban az esetben viszont, ha egy kicsit más szemmel nézünk a hajózásra és a hajósokra, és a nyolcas csomó ismerete nélkül is van kedvünk, bátorságunk csatlakozni külsősként egy hajós rendezvényre akkor esélyt adunk magunknak, hogy megtapasztaljuk a vízi élményeket, és egy laza, barátságos, befogadó társaságnak legyünk a része. Mert itt nem a hajó számít. Sokkal inkább a barátság, a kapcsolat, amire mindnyájan vágyunk és vigyázzuk, akár a hajónkat, hogy ne kapjon léket.