Skip to main content

A hajózás életre szóló élmény azok számára is, akik hobbi szinten rendszeresen élnek ennek a szenvedélynek és azoknak is, akik csak alkalmanként szállnak vízre. A hajózás a Dunán a szabadság és a felfedezés élményét nyújtja, egy olyan utazás, ami a természet meseszép világába kalauzol el.

A Duna mesés világa

A Duna Európa második leghosszabb folyója, ami 2850 km hosszan kanyarog Donaueschingentől egészen a Fekete-tengerig. Forrása egy különleges helyen, Fürstenberg herceg palotájának kertjében található. 10 országon halad át: Németországon, Ausztrián, Szlovákián, Magyarországon, Horvátországon, Szerbián, Románián, Bulgárián, Moldován és Ukrajnán. A vízgyűjtő területe összesen több mint 810 ezer négyzetkilométert tesz ki és 19 ország vízfolyásaiból táplálkozik. A folyó hazai szakasza 417 km és keresztül szeli az ország fővárosát. Útja során egyébként több gyönyörű város is érint, például Bécset, Pozsonyt és Belgrádot.

A sok szempontból legnek számító Duna másodpercenként 7 ezer köbméter vizet szállít. Flórája és faunája egyaránt izgalmas és érdekes, amit egy hajózás alkalmával meg lehet figyelni. A partokat szegélyező nádasok, fehér fűz, nyár, kocsányos tölgy, iszalag díszítik a látképet. A folyóban számos állatfaj él, így például az evezőlábú rák, a folyamikagyló, a dunavirág, a kecsege, a csuka, a ponty, a rózsás márna, a leső harcsa, a fogas, a kárász és a dévérkeszeg is.

A hajózás a Dunán egy igazi élmény, hiszen közvetlen közelből lehet megtapasztalni a természet csodáit és Budapestet egy ritkán látott perspektívából. Ez egy olyan tapasztalás, ami élete végéig elkíséri az embert és örök emlék marad. Köszönhetően annak, hogy a folyó változatos tájakon halad át, meghódítása motoros hajóval unikális élmény lehet bárki számára.

Élmény a parton

A hajózás több mint egy sport, egy szenvedély, egy életérzés, ami akkor tud igazán kiteljesedni, ha adott hozza a megfelelő környezet, a megfelelő infrastruktúra. A Wiking Yacht Club számos tevékenysége mellett kikötők üzemeltetésével is foglalkozik. Ezek a mind azt szolgálják hogy a hajózás a Dunán gondtalan és gördülékeny legyen. Nézzük a négy helyszínt, ahol a yachtklub kimagasló szolgáltatásai elérhetők és a biztonságos kikötés lehetséges!

Hajógyári-sziget

A Hajógyári-sziget kikötője a Wiking Yacht Club szervizhelye, egy igazi hajós oázis, ahol van tankolási és daruzási lehetőség, nem mellesleg pedig 200 hajó befogadására alkalmas. Hazai és nemzetközi körökben is népszerű, köszönhetően annak, hogy remek az elhelyezkedése. A szolgáltatások köre igen széles: például lehetőség van hajótárolásra, van áram, ivóvíz, vizesblokk, szerviz, benzinkút és 24 órás őrzés is.

Marina-part

Igazi pezsgő hangulat jellemzi a Marina-parton található kikötőt, ami aktív kikapcsolódást kínál a hajósoknak. Grill terasz, sport lehetőségek, uszálystrand várja azokat, akik ebben a hullámvédett kikötőben szeretnének megpihenni. A 150 hajónak helyet adó állomáson van ivóvíz, áram, tisztálkodási lehetőség, alkalmas hajótárolásra, sólyázásra is.

Szentendre

Festői környezetben helyezkedik el Szentendre, ahol a Wiking Yacht Club 120 állás kikötője megtalálható. A terület infrastrukturálisan jól ellátott, hatalmas füves terület, bérelhető mobilházak várják az itt kikötő kicsiket és nagyokat.

Sződliget

Idilli hangulat, hullámvédett környezet jellemzi a sződligeti kikötőt, ami remek választás a horgászat szerelmeseinek is. A családias hangulatú kikötőben ivóvíz, áram, vizesblokk, vízi benzinkút is elérhető, van lehetőség hajótárolásra, súlyázásra, utánfutó tárolásra és bográcsozásra is. Minden adott ahhoz, hogy a kikapcsolódás és a pihenés zavartalan legyen.

Élmény a vízen

Hajóval a Dunán egy felejthetetlen élmény. A Wiking Yacht Club cégek és privát rendezvények lebonyolításának is kiváló helyszín. A céges partik sorában üde színfolt lehet egy hajózással egybekötött esemény, ami aztán a kikötőben folytatódhat. 5-50 főig prémium kategóriás motoros hajókon lehet szelni a Duna habjait és élvezni a meseszép kilátást.

Igazi vagány ajándék az élményhajózás a Dunán. Legyen szó egy születésnapról, egy esküvőről, egy leánykérésről, az 5-7-10 fős prémium hajók minden esetben jó választásnak bizonyulnak. Vannak 60 perces, 2 órás és 3 órás programok, melyek során lehetőség nyílik a budapesti és a városon kívül eső folyószakaszok bebarangolására.

A Wiking Yacht Club Magyarország legnagyobb jachtklubja, ami megannyi lehetőséggel és szolgáltatással várja a kikapcsolódásra vágyó hajósokat. Lehetőség van például használt és új hajó vásárlására, hajós tanfolyam elvégzésére, szervizre, hajószállításra és élményhajózásra is. Kattints, és ismerd meg szolgáltatásainkat!

https://wiking.hu/