Skip to main content

Lendületben vízen és szárazon!

A Garmin a 2000-es évek elején vezető polgári navigációseszköz-gyártó cégként elsősorban szabadtéri, hajós, valamint autós navigációs megoldásairól volt ismert. A profil az elmúlt 20 évben jelentősen bővült – a hajósok, az amatőr és profi sportolók mérhetetlen örömére.

Nulla mérföldkő

A Navi-Gate Kft. 1999 februárjában alakult, fő profilja már létrejöttekor a Garmin GPS-ek forgalmazása volt. 2001 januárjától a Navi-Gate Kft. kiemelt forgalmazási jogot kapott a Garmin termékeire Magyarországon kivéve a repülésben használatos GPS-eket. 2001 márciusában a cég elkészítette Magyarország első, navigációs készülékekbe tölthető térképét, így az Egyesült Államok, Kanada és számos nyugat-európai ország után a magyar felhasználók is megismerkedhettek a GPS-navigáció előnyeivel. A cég 2007-től kizárólag a Garmin termékeire fókuszál.

A Garmin-út

A Garmin mint vezető polgári navigációseszköz-gyártó cég – a 2000- es évek elején főként szabadtéri, hajós, illetve autós navigációs megoldásairól volt ismert. Ezen profilokat megtartva és napjainkban is fejlesztve a hangsúly jelentős mértékben a sport- és fitnesz készülékek, illetve az okosórák felé tolódott. Ebben a kategóriában egyedülállóan széles termékpalettával rendelkezünk, a legegyszerűbb sportórától a multisport óráig, valamint különleges, exkluzív modellekig. Emellett jelentős fejlődésen mentek keresztül a Garmin kerékpáros komputerek, valamint a hajóskészülékek (navigációk, halradarok) is, egyre szélesebb kört elérve. Az utóbbi években a Garmin a luxusórák kategóriájában is megjelent, jelenleg ezen termékkör prémium anyaghasználattal rendelkező ugyanakkor a csúcskategóriás sportórák tudását és további különleges szolgáltatásokat is biztosító családja a Marq-sorozat.

Hajós fejlesztések extrákkal

A hajózáshoz és a horgászathoz kapcsolódó Garmin termékek köre is jelentősen bővült az évek során. A kínálat az egyszerű halradaroktól a térképkezelésre is képes navigációseszközökön át a komplett hajózási rendszerekig terjed, amelyek olyan extrákkal is kiegészíthetők, mint a szélmérő, az autopilot, a trolling motor vagy az idő közben a Garmin családhoz csatlakozott Fusion hajós hangrendszerek. A készülékek számos verzióban, különféle méretekben és tudásszintekkel érhetők el, így a választás az igényekhez és a hajó adottságaihoz igazítható. Lényeges szempont, hogy a Garmin a hajózás terén sem egyedi készülékekben, hanem rendszerben gondolkodik. A klasszikus NMEA hajós hálózatok kiépíthetőségén túl akár a hajós funkciókkal is felvértezett Garmin órákon is láthatóak a rendszeradatok, sőt, az óráról bizonyos funkciók – beleértve akár a Fusiont is – vezérelhetők is.

Növeljük a fordulatszámot

2020 tavaszától kezdődően – miután a Garmin megvásárolta a neves holland gyártót – cégünk látja el a kerékpáros körökben ismert és elismert Tacx beltéri trénerek (görgők) magyarországi képviseletét. Várunk minden kedves érdeklődőt gyönyörű, új, budapesti bemutatótermünkben.