Skip to main content
TAVASZTÓL ŐSZIG MINDEN PÉNTEK DÉLUTÁN BEÁLLNAK AZ AUTÓPÁLYÁK, AHOGYAN A VÁROSBÓL A BALATON FELÉ IGYEKSZIK A TÖMEG. PEDIG HA VÍZPARTI PIHENÉSRŐL VAN SZÓ, A DUNA NAGYOBB VÁLTOZATOSSÁGOT KÍNÁL, HISZEN A MAGYARORSZÁGI SZAKASZ 417 KILOMÉTERES, TELE HOMOKPADOKKAL, ÁRNYAS ZEGZUGOKKAL, KISVENDÉGLŐKKEL. MUTATUNK IS 7 VARÁZSLATOS HELYSZÍNT, AHOVÁ MINDENKÉPP ÉRDEMES ELLÁTOGATNI.

ZEBEGÉNY

Télen sokan járnak ide síelni, pedig az év többi részében is jókat lehet a környéken túrázni. A Kálvária-domb tetejéről például érdemes megcsodálni a Dunakanyart. A városban is találni érdekességeket, például a főúton lévő, Dunára néző Napraforgó-házakat, vagy a Sziklakápolnát, melyben a legenda szerint egy remete élt.

VISEGRÁD

Fellegvár, Salamon-torony, Királyi Palota – Visegrád város híres nevezetességei. A Dunakanyar egyik legkedveltebb településének azonban van egy kevéssé ismert területe is, az Alsó-öböl. Ezt a szakaszt csak a horgászok és néhány kiránduló ismeri, nem számít turistaparadicsomnak. Azoknak ajánljuk, akik csendre vágynak.

SZENTENDRE

Zegzugos utcácskáiról, Duna-parti korzójáról és skanzenjéről híres városka, de emellett a vízi élet is pezsgő a környéken. Minden év júliusában megrendezik itt az Ister napokat – ez a Duna ókori neve –, amikor napközben evezős és sportversenyek zajlanak, a parton pedig számtalan családi program várja a látogatókat. Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség. Egyedi hangulatú kávézói, galériái teszik olyan hangulatossá Szentendrét, a víz felől nézve pedig néhány szigete, bár ezek alacsonyabb vízállás esetén nehezebben vagy nem járhatók. Budapest– Szentendre kirándulás akár evezve akár motoros hajóval, sétával, ebéddel tökéletes egynapos kaland.

GÖD

Napozni és csobbanni nemcsak a zsúfolt fővárosi strandokon lehet, hanem akár a Duna gödi szakaszán is. A majdnem 6 km-es parton homokos és füves részek váltják egymást, és kutyával is látogatható a part. A településen egyébként termálfürdő is üzemel, amely egész évben nyitva tart. Budapestről pár perces kiruccanással elérhető, mégis távol kerülünk a város zajától.

DUNABOGDÁNY

A Duna szerelmeseinek körében fogalom. Aki nyáron erre hajózik, evez, vagy akár csak autózik, biztosan megáll a dunabogdányi szabadstrandon. Abszolút jó értelemben retró hangulatú hely, ahol nagy a nyüzsgés. A víz errefelé igen tiszta, befelé sétálva lassan mélyül. A part homokos, a föveny szépen ápolt, a büfében pedig az összes klasszikust kínálják a hekktől a palacsintáig. Az árnyas fák alatt kempingezni is lehet, de még ha nem is marad több napig az utazó, Dunabogdányban pár óra elég hozzá, hogy megszabaduljunk a nagyvárosi nyugtalanságtól.

KÉT KERÉKEN

A Duna menti kerékpárút összesen csaknem 3000 km hosszú és négy országon halad át. A magyar szakasz hossza kb. 374 km, többek között Győrt, Komáromot, Esztergomot, Budapestet és Mohácsot is érinti – ezek a városok pedig gazdagon kínálnak programokat, legyen szó városnézésről vagy egy kellemes ebédről. A Pozsonytól Budapestig tartó szakaszon egyre több turista tekeri végig az útvonalat. Akár a hajós embernek is érdemes biciklit pakolnia a fedélzetre, és a kikötésekkor két keréken nekivágnia a környék felfedezésének

KOPASZI-GÁT

A Wiking Marina szakemberei gyakran járnak külföldi hajógyárakban, így tisztában vannak azzal, hogy ott milyen feltételekkel vállalnak egy hajóépítést. „Amikor 2015ben ellátogattunk egy német hajógyárba, akkor ők 2019-nél látták erre az első szabad időpontot a naptárukban. Nyugaton már komoly piaca van a hajóépítésnek, ez a hullám pedig, reméljük, idővel hozzánk is elér” – osztja meg tapasztalatait Hodács Levente. Egyedi megrendelésekről és igényekről lévén szó, a hajóépítés pontos időhosszát nehéz előre megmondani. A tervezés többnyire kettő-négy hónapot vesz igénybe, a szükséges engedélyek beszerzése és kivitelezés pedig további 11-13 hónap, azaz a teljes folyamat nagyjából másfél év. Mivel egy hajót hosszabb időre vesznek, mint mondjuk egy autót, a tervezésnél is figyelembe kell venni olyan szempontokat, amik lehetővé teszik majd a későbbi átalakításokat.