Skip to main content
BÁRMILYEN ROMANTIKUSAN IS HANGZIK, HOGY VALAKI EGY HAJÓT TEKINT AZ OTTHONÁNAK, SOKAN ZÁTONYRA FUTOTTAK MÁR A PRÓBÁLKOZÁSSAL, MERT AZ ENGEDÉLYEZTETÉS NEM EGYSZERŰ DOLOG. ÁM ELMÉLETBEN NEM IS LEHETETLEN. NÉZZÜK, MI KELL AHHOZ, HOGY VALAKI HOSSZÚ TÁVON BOLDOGAN ÉLHESSEN A VÍZEN.

Magyarországon nincs nagy hagyománya a hullámokon ringatózó életmódnak – inkább azokban a városokban népszerű, ahol a hajózásnak a hazainál nagyobb a múltja (pl. Koppenhágában vagy Londonban). Itthon legfőképp szezonális ajánlatokkal találkozhatunk, a legtöbb lakóhajót nyaralásra kínálja a tulajdonos. Szakemberek szerint ebben a kérdésben semiképp nem is szabad egyből a mély vízbe ugrani, érdemes a költözés előtt néhány héten át tapasztalatokat szerezni az életformával járó kihívásokról.

A BÜROKRÁCIA BERMUDA-HÁROMSZÖGE

Nem példa nélkül való, hogy Magyarországon valaki hajón élje az életét, de a honi szabályozás azért nem könnyíti meg a dolgunkat. Vidéken még valamivel könnyebb az ügyintézés, de a fővárosi hatóságok kemény diót jelentenek. A leginkább járható út egy kvázi állóhajót kikötőként elfogadtatni az illetékesekkel, ennek azonban az az ismérve, hogy csupán vontatható vagy tolható, de önállóan alkalmatlan a helyváltoztatásra.

KIKÖTŐ VS. SZABADÚSZÁS

Leszögezhetjük: könnyebb hajóhoz jutni, mint konstans helyet találni annak tó- vagy folyóparton. Így hát mielőtt bárki nagy költségekbe verné magát, érdemes kiválasztania a helyet, ahol legálisan horgonyozhat. Alapvetően két megoldás közül választhatunk. A már említett kikötővé minősítés az egyszerűbb, a bonyolultabb pedig a szabadúszás. Előbbi esetén könnyebben juthatunk áramhoz, illetve jól ismert szárazföldi környezethez kapcsolódhatunk. Utóbbi megoldás viszont szabadabb, ám számításba kell vennünk, hogy nem olyan könnyű dolog kikötésre alkalmas pontot találni.

MINIMALISTÁK ELŐNYBEN

Aki minden egyes alkalommal két csurig megpakolt bőrönddel utazik nyaralni, annak nagy valószínűséggel lesznek gondjai a hajós életmóddal. A korlátozott mennyiségű hely kemény döntések elé állítja az embert, főleg azt, aki hajlamos kötődni a tárgyakhoz. A hajón minden négyzetcentit józanul kell kihasználni, mert nem célszerű egész nap kerülgetni, illetve egyik helyről a másikra pakolgatni a kacatokat. Csak az igazán nélkülözhetetlen dolgokat szabad felvinni a fedélzetre, máskülönben megfeneklik a projekt.

A VÍZ LÁTVÁNYA MEGNYUGTATÓ, A FEDÉLZETI NAPLEMENTE ISMÉTLŐDŐ RITUÁLÉJA PEDIG SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ.

KITÖRÉS A MÓKUSKERÉKBŐL

Mondják, az életben csak az adó és a halál biztos, de napjaink városlakóit nézve már a rohanó tempó is helyet követel magának e sorban. A hajóra költözöttek mind nyugalomra vágynak, és ez az érzés valóban meg is található a fedélzeten. A vizes életmód egyszerűbb és lassabb is a szilárd alapokon nyugvónál. És nemcsak azért, mert nincs szomszédság. Az ember közérzetére nyugtató hatással van a víz látványa, állandó közelsége, a fedélzeti naplemente ismétlődő rituáléja pedig semmihez sem fogható. Akad persze árnyoldala is a műfajnak, elég csak az áradásokra vagy a jégzajlásra gondolni. Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy költözés előtt csak a hajós élet pozitívumait veszik számba, aztán mindjárt az első télen zátonyra fut az elszántságuk. A rianások keletkezése kifejezetten hangos folyamat, ami nagyon intenzív élményt jelent a csontig hatolóan hideg hajnalokon.

HA SENKI NINCS, KI ELRINGASSON

A konstans ringatózáshoz hozzá kell szokni, nincs mese, de ez tipikusan olyan probléma, amit a nem hajós népek hajlamosak túlgondolni. Egyegy közelben elhaladó hajó hullámokat vet, ilyenkor pedig megmozdul a jármű, de arról azért szó sincs, hogy le kéne rögzíteni a bútorokat.

EZERMESTEREK ELŐNYBEN

Ki ne tudná, milyen bosszantó, mikor beázik a plafon a nappaliban, vagy csőtörés jelei mutatkoznak a fürdőszoba falán. A lakóhajón ez ugyanúgy fenyeget, csak a vizes támadás jöhet alulról is, amit – tapasztalt kapitányok elmondása szerint – évente akár egyszer-kétszer is orvosolni kell. A penészedés szintén okozhat fejtörést, de páraszabályzó szerkezetekkel ez könnyedén megoldható.

REZSIRETTENET

Ami a költségeket illeti, kikötői díjjal és mederhasználati díjjal is számolni kell, ráadásul a fűtés is komolyabb tétel. Szomszéd ugyan tényleg nincs, de ebből kifolyólag senki sem fűti körbe a falainkat. Alulról a víz, minden más oldalról pedig a szelek hűtik a hajót, melyen ezért aztán érdemes több hőforrást is bevetni. Aki fázós, jobban teszi, ha fával és légkondival is melegít, edzettebbek esetében egy pálinka vagy egy pohár bor is megteszi elalvás előtt.

SZEMÉLYES TÉR

A remeteéletmódra születni kell, nem sokan képesek egyedül éldegélni egy hajón. Párban sem sokkal egyszerűbb a fedélzeten töltött idő, könnyedén egymás agyára mehet a két ember a csekély mennyiségű tér miatt. A páros verziót csak azoknak a szerelmeseknek ajánljuk, akik végtelenül biztosak a dolgukban. A háziállatokkal viszont jól megférhet az ember a hajón. Az ebekre jó hatással van a víz és a ringatózás, eszükbe sem jut beugrani a vízbe. A vízparti sétákat imádják, hiszen a partok rendkívül izgalmas terepet jelentenek számukra, de akár macska vagy más kedvenc is képes megszokni a hajózást és az újabb meg újabb kikötőket.

JÓ SZOMSZÉDSÁG

Unalmas emberek nem nagyon szoktak a fedélzetre költözni, úgyhogy az új közösség mindenképp a pozitívumok kategóriáját erősíti. Többek közt Nick Cave és Rod Stewart is élt hajón élete egy szakaszában, ők is úgy nyilatkoztak, hogy a hajósok sokkal könnyebben nyitnak egymás felé, mint mondjuk a társasházi lakók.

A víz látványa megnyugtató, a fedélzeti naplemente ismétlődő rituáléja pedig semmihez sem fogható.