Skip to main content

LEGYÜNK EGY HULLÁMHOSSZON!

Miközben autóvezetésnél gyakran azonnal szembesülünk tetteink következményeivel, hajózásnál jóval hosszabb is lehet az átfutási idő. Például akkor, ha adunk egy kövér gázt a partnál horgonyzó nagyhajó mellett, és az ott vacsorázó idős hölgynek a blúzán köt ki a vörösbor, vagy kétszáz méterrel arrébb egy kajakos kisgyerek a hullámkeltés miatt beborul a vízbe.

A hogy Csobay Balázs, a BRFK Dunai Vízirendészetének alezredese látja, a hullámkeltés jellemzően nem rosszindulatból vagy károkozási szándékból ered, hanem pusztán vezetéstechnikai hiányosság következménye. „Néha nem is arról van szó, hogy minél lassabban kell menni, hanem arról, hogy ismerni kell a saját hajónk menettulajdonságait. Nagyon fontos a körültekintően megválasztott távolság is, mert akár egy motorcsónakkal is el lehet menni egy nagyhajó mellett úgy, hogy az azon tartózkodóknak kellemetlenséget okozunk. Fokozottan érdemes odafigyelni azokban az esetekben, amikor például két eltérő méretű hajó van egymáshoz kikötve, mert ilyenkor a magasságkülönbség és a hullámzás együtt különösen alkalmas a károkozásra” – mondja Csobay Balázs, amikor a szentendrei kikötőnkben naponta tapasztalt hullámkeltés problémájáról beszélgetünk. A vezetéstechnika elsajátításában bátran támaszkodhatnak a hajósok a Wiking Yacht Club kikötőiben dolgozó kollégáink segítségére, de hajóvezetői tanfolyamaink között is megtalálható a manővertréing, mint kiegészítő képzés.

Nem a büntetés a cél

A 2020-as szezonban Budapesten és az agglomerációban számos esetben kellett a vízirendészetnek hullámvédelmi gondatlanság miatt eljárnia. Ilyen esetekben 15 ezer forintos bírságra vagy figyelmeztetésre számíthattak azok, akik például a kikötőből túl nagy hullámokat keltve távoztak. Néhány esetben a károkozók ott maradtak vagy visszatértek a tett színhelyére, ahol elismerték és megtérítették a hajókban vagy kikötőkben okozott kárt – így ellenük nem is indult eljárás. Ha viszont valaki személyi sérülést okoz, vagy szándékosan károsít egy másik járművet, az már bűncselekménynek számít, és a bíróság előtt kell felelnie érte. A vízirendőrök ezzel együtt alapvetően a prevencióra helyezik a hangsúlyt, hiszen nem a büntetés a cél, hanem az, hogy a vízen közlekedők odafigyeljenek egymásra. Most, hogy a turizmus a hazai vizekre koncentrálódik, többen vagyunk a Dunán és egyéb vizeinken, ezért mind.annyiunk érdeke, hogy betartsuk az írott és íratlan szabályokat, megóva ezzel egymás egészségét és értékeit.

Ha megtörtént a baj

Az alezredes hangsúlyozza: ha a hajónk (vagy más hajója) megsérült és láttuk a károkozót, akkor

Ha megtörtént a baj Az alezredes hangsúlyozza: ha a hajónk (vagy más hajója) megsérült és láttuk a károkozót, akkor

 ha fotózunk vagy videózunk, azzal még többet tehetünk a helyzet rendezéséért,

természetesen hívjuk a területileg illetékes vízirendészetet.

 

Amennyiben szükséges, a biztonságot veszélyeztető károkat ki lehet javíttatni, a többivel azonban érdemes megvárni a vízirendészet kollégáit és a biztosító képviselőjét. Sőt, ha nem keletkezett kár, de ez csak a szerencsén múlt, és a hajós sporttárs magatartása veszélyes, akkor is jelentsük be az illető hajót. Ilyenkor a vízirendészet kollégái csupán megállítják abból a célból, hogy a gondatlan vezető javíthasson magatartásán, hiszen talán nincs is tisztában azzal, hogy másokra nézve veszélyes a viselkedése.

Mit mondasz, drágám?

Csobay Balázs még egy fontos dologra felhívja a figyelmet: vannak olyanok, akik egy-két folyamkilométeren fel-alá száguldoznak a járművükkel, miközben ez a tevékenységük jelentős közlekedési zajjal jár. Ezt a vízirendészet nem, legfeljebb a Zöldhatóság bünteti. Mégis, az alezredes szerint a zajkeltő járművek tulajdonosainak célszerű lenne átgondolniuk, vajon milyen érzés lehet az összes többi, pihenni vágyó ember számára a folyamatos, hangos motorzaj elviselése. Ahogy az összes többi esetben, úgy itt is kiemelten fontos, hogy figyeljünk egymásra, vegyük tekintetbe a többi közlekedőt vagy épp érintettet, hiszen mindenkinek az a célja, hogy a pihenésre szánt szabadidőben nyugodtan, értékesen és biztonságosan élvezhesse a vízpartot és a vizet