A kihajózás öröme

Duna menti hajóskalandok

A hajózás szabadságának semmihez sem hasonlítható érzését idén is remek programokon élhetjük át, és még csak messze sem kell menni értük.

Felejthetetlen szezonnyitók

Bár idén tavasszal gyülekeztek a felhők a fejünk fölött, a Wiking Yacht Club kikötőit szerencsére ez nem érintette. Mi a lezárások idején is azt nyújtottuk, amit eddig: szakértelmet, biztonságot és a lehetőségekhez mérten kikapcsolódást a hajósoknak. Júniusban három szezonnyitó partival ünnepeltük meg, hogy végre a közös kikapcsolódás is megkezdődhetett. Június 6-án a Marina parton találkoztunk újra, ahol a modern életérzést úszómedence, jakuzzi, tűzön főtt finomságok és a Gyugyi's Bistro parádés gasztrokínálata biztosította, a mellette elterülő hatalmas zöldterületen pedig a gyerek- és felnőttjátszótér ezúttal is az örökmozgók rendelkezésére állt.

A Dunakanyar kapujaként emlegetett Sződliget romantikus kikötőjében június 13-ai megnyitónkon családias hangulat várta a hajósokat. A vendégeket az ebédet illetően a kikötőmester magyaros ízlésére bíztuk, a gyerekeket játszótér várta. Az idilli hangulatot a rövid eső sem tudta elrontani, utána indultunk a közös hajózásra. Június 20-án Szentendrén folytattuk az ünneplést, ahol a finom falatokról a kikötőmester, a zenéről pedig a Zorall együttes gondoskodott.

De lássuk, hogy mi vár még ránk az idei szezonban!

Augusztus 15. - Helemba-Zátonybuli

Hajózás, piknik, strandolás és fesztiválhangulat egy helyen, amelyekhez egy csodálatos természeti adomány, a Helemba-zátony biztosítja a helyszínt. A Duna esztergomi szakaszán található homokpadon közösen élvezhetjük a nyár minden csodáját, sötétedés után jön a máglyagyújtás, lesz zene és tánc, ki meddig bírja. A másnap reggeli összepakolás legfontosabb része a szemétszedés, hogy legalább olyan tisztán hagyjuk magunk mögött a természetet, mint amikor megérkeztünk.

Szeptember 24. - Tesztnap a Marina parton

Minden évben egy új hajó kerül bemutatásra a tesztnapon, az idei kiválasztott egy Bavaria modell lesz. A klubtagok és az akadémián végzett vendégek ilyenkor nemcsak megcsodálhatják, de ki is próbálhatják és tesztelhetik az újdonság mellett a megvásárlásra kínált új és használt hajókat is.

DunApp – kötelezően letöltendő

A Wiking Yacht Club idei legnagyobb fejlesztése az a mobilalkalmazás, amely a hajósok életét hivatott megkönnyíteni és színesebbé tenni, és amelynek lényege, hogy a hajósok olyan programokat, kikötőket, tankolási lehetőségeket, szállásokat és éttermeket találjanak, amelyekről eddig talán nem is tudtak. Az iOS-re és Androidra is letölthető applikácó a Duna magyarországi szakaszát felölelve kínál éttermeket, szállást és programokat a víziszínházaktól kezdve a kikötői dzsemborikig, magyarul minden olyan megmozdulást és lehetőséget, ami egy vérbeli hajós számára érdekes lehet. A legjobb az egészben, hogy az applikációval mind a szárazföldön, mind a vízen lehet útvonalat tervezni, a keresőfunkció pedig remekül működik programtípusra, dátumra és helyszínre szűkítve is. A DunApp egyben egy közösségi tér is a hajósoknak, hiszen ha dunai veszélyt – zátonyt, homokpadot – látnak, a térkép adott pontját hosszan megnyomva fel is vihetik a rendszerbe, ezzel figyelmeztetve a többi appot használó hajóst.

Szezonzáró partik- Október 10., 17., 31.

Csakúgy, ahogyan a szezonnyitó partik esetében, mindhárom helyszínen, azaz Szentendrén, a Marina parton és Sződligeten is megtartjuk a záróbulikat, amelyekkel megint búcsút intünk egy időre a hajósszezonnak. A közösség és a jó hangulat persze ilyenkor is adott, megoszthatjuk egymással a nyár legjobb élményeit, amikből aztán töltekezhetünk tavaszig.

TOP
HÍVÁS
EMAIL