Skip to main content

Tökéletes anyaghasználat, profi munka, kifogásolhatatlan kivitelezés – ezek adják a Bavaria hajók szívét és lelkét, végső soron pedig a hajózás örömét.  Bavaria Yacht az egész hajós társadalmat meghódította, meghatározó szereplőként írta be magát a történelembe. Mit kell tudni erről a különleges brandről? Ennek jártunk utána!

 

A Bavaria Yacht világa

A Bavaria vitorlás hajó és a Bavaria motoros hajó fogalma már egybe olvadt a minőséggel. A nagy múltra visszatekintő vállalat a hatalmas szakértelemnek, a mérnöki találékonyságnak köszönhetően hódította meg a világot.

A Bavaria Yacht a sorozatgyártású hajógyártás éllovasa. Würzburg melletti gyáruk 200 ezer négyzetméterén négy darab 125 méter hosszú gyártósor, asztalosműhely és gyártócsarnok kapott helyet. 550 alkalmazott dolgozik itt, akik több mint 450 vitorlást és motorcsónakot gyártanak.

A cég története 1978-ig nyúlik vissza, Winfried Hermann, tengerész, ekkor alapította meg a hajógyárat, köszönhetően annak, hogy meglátta az üzleti lehetőséget a jachtok gyártásában. Eleinte vitorlások készültek, majd 2001-ben újabb elemmel bővült a Bavaria Yacht portfóliója, a motorcsónakokkal, amik, akárcsak a vitorlások, hatalmas sikert arattak.

2010-ben a gyártók rájöttek arra, hogy a hajósok egyre többet és többet akarnak. Nem elég ha egy hajó gyors és biztonságos, a hajón töltött időnek élménynek kell lennie, a környezetnek pedig mindent meg kell adni ahhoz, hogy az utazás kényelmes és felejthetetlen legyen. A későbbiekben ez a szemlélet beépült a gyártásba is, ami így egy roppant összetett folyamat lett.

A modern és innovatív jachtgyártást képviselő cég számára a legfontosabb a minőség. Éppen ezért kizárólag megbízható partnerekkel dolgoznak együtt, amit pedig lehet, maguk gyártanak le. Ez jelenti a garanciát a minőségre.

Vitorlástól a motorcsónakig

A Bavaria Yacht több típusú hajót is gyárt. A vitrolások közül a népszerű például a C38, a C42, utóbbi esetében a cég által kifejlesztett modern hajótest forma és a V-alakban záródó orr biztosítja, hogy a vitorlázás élmény legyen, nem mellesleg pedig a fedélzeten is több hely marad. De említhetjük a C50-et is, ami az 50 láb hosszú vitorlások legújabb fényes csillaga: elegáns, dinamikus, minimalista, tele lehetőségekkel. Aztán vannak az úgynevezett Cruiserek is, például a 37, a 41 vagy éppen a 46, utóbbi egyébként elnyerte „Az év európai jachtja 2015” címet is.

A motoros hajók esetén is igen bőséges a választék, ott van például a VIDA, amit nyitott és Hard Top változatban is meg lehet vásárolni, az R40, ami az eleganciát, a luxust és a sportosságot ötvözi. És ez csak néhány a megannyi modell és variáció közül!

Bavaria Yacht a Wiking Yacht Clubban

A dunai hajózás legendás kapitánya a Wiking Yacht Club, ahol magad is az utazás részesévé válhatsz. A koronavírus-járvány és az azt követő gazdasági krízis, a szállítási nehézségek a járműipart is utolérték, ez alól pedig a hajók sem képeztek kivételt. A vadonatúj, nulla üzemórás hajókra a legtöbb értékesítőnél akár éveket is várni kell, a Wikingnél azonban az új modellek is megérkeznek pár hónapon belül vagy pedig eleve a kikötőkben várják új gazdájukat.

Bavaria SR 36

A Bavaria Yacht egy népszerű modell, melynek egyik legkiemelkedőbb képviselője a Bavaria SR 36. A valamivel több mint 12 méter hosszú és majdnem 4 méter széles hajó 10 fő befogadására képes, így akár egy baráti társaság van egy nagyobb családi is kellemesen elfér a fedélzetén.

Az SR 36 pont olyan, mint amire hobbi hajósként az embernek szüksége van. Nem túl nagy, de nem is kicsi, megjelenése exkluzív és feltűnő. Kényelmes és minden megvan benne, amire csak vágyhat a habokat szelő kompánia. 

A modell zárt felépítménnyel, vagyis hard toppal rendelkezik, így menedéket nyújt az utasok számára a meleg, az eső és a szél ellen, nem mellesleg pedig a legfontosabb csomagok tárolására is alkalmas.

A navigálást digitális irányváltók segítik, a praktikus motortér világítás, az automata tűzoltókészülék, a LED világítás, a Simrad GO7 XSE 7” GPS, illetve a mélységmérő a komfortos közlekedést támogatják.

A sport kormánykeréknek és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően igazi élmény a hajót vezetni. Csak új siklik a vízen, az ember azt érezheti modern Poszeidónként uralja a hullámokat. 

Nem kisebb élmény utasnak sem lenni a Bavaria SR 36-on! A kellemes bár, a főzési lehetőség, a szalon kanapé mind azt szolgálják, hogy a hajón tartózkodók kényelmesen élvezhessék ki az utazás minden pillanatát.

A Bavaria hajók jól felszerelt, modern funkciók tökelegével ellátott konstrukciók. Ez a hajóértékesítés szempontjából fontos tényező. Kíváncsi vagy, melyik modell passzol leginkább az igényeidhez? Legyen az használat hajó vagy új hajó, a Wiking Yacht Club munkatársai segítenek megtalálni a legjobb választást! 

https://wiking.hu/