Skip to main content
Típusnevében is egyértelművé teszi a Quicksilver Activ 755 Sundeck, hogy azoknak a hajója, akik szeretnek a verőfényes napsugaras időben pihenni, illetve aktív tevékenységet folytatni. És ebben a minőségében nem akad kivetnivaló benne.

A 755-ös szériát úgy alkottuk meg, hogy a felhőtlen szórakozásra, kikapcsolódásra és kalandra vágyók számára kompromisszummentes, szerethető és maximálisan kihasználható hajókat kínáljunk a 7 méteres méretosztályban.” Sylvain Perret, a Quicksilver marketing- és termékmenedzsere büszkén feszít a Sundeck mellett, amire minden oka megvan. Ezzel a modellel nagyon telibe kapta a gyártó, mitől is lesz életre szóló élmény egy akár rövidebb hajókázás is a víz és a napfény varázslatos világában. Mintha egy életmódprospektus fotózásán lennénk, a próbakör minden perce igazi „high life” érzést sugároz.

quicksilver 755 sundeck teszt
quicksilver eladó hajók
quicksilver uj hajo elado kabinos

A 755-ös sorozat valamennyi tagját már a formatervezéssel igyekeztek egyedivé, jól felismerhetővé tenni, például a Cruiserrel szemben így kapott lágyabb vonalakat a Sundeck, lágyan egymásba hajló vonalai is azt érzékeltetik, hogy esetében nem a kemény gyorsításokról, hajmeresztő mutatványokról szól a móka. Noha paraméterei okán megtehetnénk vele, ez a hajó a nyugodt ringatózásra, a remek társasági eseményekre, pihenésre, napozásra és pancsolásra született.

Teljes élmény

A hajóra lépve azonnal hívogatóan kelleti magát a fedélzeten kialakított, tágas és kényelmes, többszemélyes orrkiülő, ami minden bizonnyal a legtöbbször lesz használatba véve, ám a Sundeck közel sem
csupán ennyiről szól. Mindenesetre a tengeri fürdőzés és napfürdőzés iránti igényeket magas szinten elégíti ki. Napozás után kényelmesen hosszúra vett, leereszthető létrán merülhetünk a hűsítő habokba, a motorblokk két oldalán kialakított platformokon pedig pillanatok kérdése a szárítkozás. Ezeket a platformokat komfortosan, a magas küszöböt kis ajtókkal kényelmessé téve közelíthetjük meg, ami apróságnak tűnik a mindennapi használat során, több emberrel a fedélzeten azonban aranyat ér.

A Quicksilver Activ 755 Sundeck nyolc személyt szállíthat egyszerre, ami méretosztályában általánosnak tekinthető, esetében azonban tömegnyomornak nyoma sincs. A fedélzet szellős, tágas, napfényes, és a kabinra sem lehet panasz, bár oda valószínűleg ritkán megy le bárki is. Miért is tenné, ha a fedélzeten állandó a jó hangulat? Persze, kényelmesen elhelyezkedhet ott is, aki kipihenné a nap fáradalmait.

quicksilver

Partikellék

A tárolóhelyekről azért emlékezünk meg minduntalan a jachtok bemutatásakor, mert a műfaj sajátosságai megkívánják, hogy tervezetten vigyünk bármit is a fedélzetre, ugyanis kihajózva már a legritkább esetben tudunk leszaladni a sarki boltba. Nos, a Sundeck ebből a szempontból is gondos társnak bizonyul. Bőven vihetünk fel magunkkal a jókedv fenntartásához kellő felszereléseket, amiket hűtő­szekrényben tárolhatunk, esetleg a főzőlapon fel is melegíthetünk. A Sundeck esetében a vezetői állás, bár mindennel felszerelt és roppant informatív, nem foglal el központi szerepet a berendezésben, simán az összegyűlt társaság igényeire alakítható, még a kapitányi pad alatt is tárolórekeszt hoztak létre. A bútorok nemcsak kényelmesek, de praktikusak és helytakarékosak is, elég csak a központi asztal számos variálási lehetőségét végigvenni, hogy ez egyértelmű legyen. A hajótestben kialakított „nappaliról” ugyanez mondható el, kellemetlenebb időjárás esetén itt sem fogja kelepcébe zárva érezni magát senki.

Menni is tud

Fontos kiemelni a Quicksilver biztonságra tett törekvéseit, hiszen ez a hajó is gondos és mindenre kiterjedő tervezés során kapott az emberek fedélzeti mozgásával harmonizáló kapaszkodókat, csúszásmentes felületeket, lekerekített éleket. Manapság ez cseppet sem elhanyagolható szempont.

Természetesen ez a Quicksilver sem egyféle típusú motorral rendelhető, így mindenki kiválaszthatja a számára legkedvezőbb konfigurációt. A Mercury palettájáról többféle teljesítményű erőforrások állnak rendelkezésre a 200 V6-tól a 300 V8 Veradóig, ám bármelyikkel is szimpatizálunk, nem kell attól tartani, hogy alulmotorizált lenne a Sundeck. A legkisebb teljesítményű motor is magabiztosan, kiegyensúlyozottan és a kellő tartalékok érzetével és biztonságával tolja a hajót, a legnagyobb pedig már-már túlzásnak hat, azt nyilván azok fogják választani, akiknek fontos, hogy alkalmanként „odalépjenek” egy nagyot. Erre is alkalmas a Quicksilver Activ 755 Sundeck, ám elsősorban, ahogy említettük, háborítatlan kikapcsolódásra, nagyszerű társasági programokra lett kialakítva, a napfény és a víz nyugodt és biztonságos élvezetére, a lágy ringatózásra a naplementében.

ADATLAP

HOSSZ: 7,23 M
SZÉLESSÉG: 2,55 M
HÍDMAGASSÁG: 1,59 M
TÖMEG: 1440 KG
TELJESÍTMÉNY: 150-300 LE
ÜZEMANYAG-KAPACITÁS: 280 L
VÍZKAPACITÁS: 80 L
SZÁLLÍTHATÓ SZEMÉLYEK SZÁMA: 8 FŐ

quicksilver elado hajo

Jó családból való

A Quicksilver a Brunswick Corporation vezető márkája. Az anyacég többek között arról nevezetes és megkerülhetetlen vízi berkekben, hogy a szabadidőhajók, a tengerjáró motorok, továbbá mindenféle ezekhez kapcsolódó alkatrész és kiegészítő piacvezető világvállalata. A Brunswick Co. 24 országban működik, termékeit pedig 170 piacon értékesítik. Nem véletlenül ilyen sikeres a cég, ugyanis a hozzáértők, illetve műkedvelők tudják, hogy a tengeri aktív tevékenységeket célzó hajók elkötelezettjei, és fejlesztéseik, valamint a gyártásban elért minőségi kritériumaik alapján valóban az élvonalban a helyük.

Beleszerettél?

Beleszerettél?

A Wiking Yacht Club segít, hogy a tiéd legyen.
Keresd Varga Miklóst a +36 20 974 5952-es telefonszámon!

Forrás: quicksilver-boats.com