boat show düsseldorf
Düsseldorf Boot Show 2019
2019-01-11
budapest boatshow
BUDAPEST BOAT SHOW 2019 – HUNGEXPO
2019-02-11
romantikus vacsora budapesten

14 Program február 14-re Budapesten, hogy a Valentin-nap valóban romantikus legyen

Valentin-nap az évnek abban az időszakában hívja fel a figyelmünket a szerelem és a szeretet fontosságára, amikor a téli pihenés után az élet újra elkezd felfrissülni minden élőlényben. Ahogyan ilyenkor könnyen lobban lángra a már meglévő szerelem, úgy könnyen alakulhat ki egy új reményt hozó kapcsolat is azok számára, akik nyitottak Ámor nyilára. Valentin-napon szinte mindenki igyekszik kedvesével tölteni az időt, és egy, a szokásosnál is romantikusabb vacsorával meglepni őt, főzzön akár ő maga, vagy ünnepeljenek egy számukra különleges étteremben. Mi történik azonban akkor, ha valaki az egész napot kedvesével töltené, és a romantikus vacsorát valami különleges programmal vezetné fel, hogy az élmény még inkább elvarázsolja kedvesét és 1 évig kitartson az álmodozó mosoly az arcán, ha erre a napra gondol.
Összeírtunk egy ötletadó listát azoknak, akik valamilyen különleges programra vágynak és szeretnék kedvesükkel összebújva bejárni Budapest romantikus zugait a Szerelmesek napján:

1. Romantikus séta


A Deák Ferenc térről indulva átsétálni a budai oldalra az egyik leglátványosabb útvonal azoknak, akik szeretik a történelem sugallatát átereszteni magukon. A Lánchíd nemcsak bájos felépítésével vonzza a tekintetet, de lefegyverző a tudat, hogy ez volt az első fix kőépítmény, amely a két városrészt végre összekötötte egymással, ahogyan a szerelem is egy híd két ember között.
Ezután egy séta a budai oldalon már csak hab a tortán.
 

2. Induljon a piacon a nap

A Nagy Vásárcsarnok méltán kedvence a hazánkba látogató turistáknak, gyönyörű épülete megannyi hazai ízvilágú finomsággal szolgálja ki az éhes szájakat. Egy napindító lángos biztosan kellő energiát nyújt ahhoz, hogy utána a Szabadság hídon átsétálva felkapaszkodjatok a Gellért-hegyre és onnan csodáljátok meg a város színeit eme rózsás napon.
 

3. A termálvíz fővárosa

Budapest a termálfürdők Mekkája, amit mi sem bizonyít jobban, mint a rengeteg, szebbnél szebb stílusban épített fürdő városszerte, melyek népszerű programjaikkal minden nap várják az érdeklődőket. Tökéletes vacsora előtti program Budapesten.
 

4. Lépjünk túl Budapest határain

Van egy aprócska gyöngyszem a fővároshoz közel, amely nemcsak a Dunakanyarnak köszönheti varázslatos hangulatát, de a gyönyörűen lekövezett utcák, régi épületek és az egész települést meghatározó, különböző művészeti remekművek magukkal ragadják azokat, akik Szentendrére ellátogatnak.
 

5. Forralt bor és korcsolya

A Városligeti Műjégpálya nemcsak a legnagyobb korcsolyapálya a városban, de a Vajdahunyad várával a háttérben és a gyönyörű főépülettel abszolút különleges élmény, ahogy a régi idők romantikáját varázsolja elénk. Forralt borral a kézben még különlegesebb a hangulata.
 

6. Felfedezések világa

Érdekel a világ és annak működése? Szereted megérteni és felfedezni a környezeted? A Csodák Palotája egyaránt varázsolja el a kicsiket és a nagyokat, és kínál órákra elegendő kikapcsolódást, akár Bálint-napon is.
 

7. Játsszatok, mint régen

Európa egyik legkülönlegesebb interaktív múzeumát találod meg hazánkban, ami pedig nem más, mint a működő játékgéppel teli Flippermúzeum. is.
 

8. Farsangi fánk

A februári időszak valójában nemcsak a szerelmesek napját hozza el számunkra, de a karneváli szezont is, ami pedig rengeteg különlegesnél különlegesebb fánkkal jár együtt. Vegyetek egy nagy csomag válogatott mintájú és ízesítésű fánkot és majszolgassatok édességet egész nap.
 

9. Láthatatlan Kiállítás

Van egy olyan múzeum a városban, mely egyrészt megtanít a társadalmi felelősségvállalás azon részére, hogy megtudd, mivel jár a látásod elvesztése, másrészt azt is felfedi előtted, hogy ha a látásodtól megfosztanak, a többi érzékszerv - úgy mint az érintés és például a szaglás - veszi át a helyét.
 

10. Állatkert

Abszolút népszerű hely az év bármely szakában, így hát miért is ne lehetne éppen Valentin-napon ráhangolódni az esti romantikus vacsorára az állatkert változatos, vadregényes világában?
 

11. Közös feladatmegoldás

Próbáljátok ki, mennyire vagytok együtt csapatjátékosok és vállaljatok be egy szabadulószobás játékot. Figyelem, feszültség lehetősége a levegőben!
 

12. Fessetek

Egyre népszerűbbek a társasági festések, melyek esetében akár kerámiára pingálhatjátok szerelmetek jelképeit, akár a festészet rejtelmeibe avathatnak be titeket a szakmailag felkészült oktatók. Színes és kreatív program, tökéletesen ráhangol a romantikus vacsorára.
 

13. Film-maraton

Akár úgy döntötök, hogy az otthon melegében nézitek meg a régóta bakancslistás fekete-fehér filmeket, akár kimozdultok a városba 1-2 különleges vetítésre, a romantikus filmek hangulata mindig passzol a szerelmesek napjához.
 

14. Zene

Élőzene az ebédhez, háttérzene a desszerthez, koncert a vacsorához? Bármelyik tökéletesen megfelel, ugyanis a zene ereje feldob és ellazít, pont amire egy romantikus Valentin-napon szükségetek van.
 
Szeretnénk felhívni a figyelmedet egy különleges vacsoraprogramra, mely ötvözi a valóban hangulatos vacsorát, a zenés, romantikus hangulatot, mindezt kombinálva egy ennél is romantikusabb városnézési lehetőséggel. Valentin-napi hajósvacsora programjával a Silverline Cruises mindenkit vár szeretettel és a romantikus welcome ajándék, a Szamos marcipánszív és a vörösen csillogó pezsgő a menet közben készített közös képpel rólatok biztosan megadja a tökéletes Valentin-napi hangulatot.
 
 

14 Program február 14-re Budapesten, hogy a Valentin-nap valóban romantikus legyen