budapest_programok
Hogyan Fedezzük fel Budapestet
2018-12-10
budapest télen
Budapest 10 nevezetessége, ha télen is kimozdulnál!
2019-01-10
hajózás budapesten

Top 10 Budapesti étterem, ha halra vágynál!

Azt mondják a magyarok manapság szinte csak karácsonykor fogyasztanak halat, akkor is szinte csak a pontyot részesítik előnyben. Ezzel már csak azért sem lehet egyet érteni, mert ki ne gondolna jó szívvel a nyári időszakban elfogyasztott friss, ropogós hekkre anélkül, hogy össze ne futna a nyál a szájában? Mégis tudomásul kell venni, hogy az európai átlagtól jócskán lemaradva kullogunk sereghajtóként a halfogyasztók listákán.


Miért ne lehetne azonban ezt megcáfolni és élvezettel végig enni a Budapesti éttermek halas kínálatát, hátha megszerettetik velünk a halat.

Vagy inkább, hogy optimisták legyünk: még jobban megszerettetik velünk, hiszen alapjában véve a halfogyasztás a Magyar kultúra szerves része. Mert a halnak is rengeteg fajtája, mindenki találhat az ízlésének megfelelőt, nem is beszélve a megannyi különböző tálalási formákról.


Az alábbi lista a teljesség igénye nélkül mutatja be, hogy szerintünk melyik az a top 10 budapesti étterem, akinek a hal kínálatát mindenképpen érdemes kipróbálni. Hogy bármiféle befolyásolástól mentesek lehessünk, listánkat ABC sorrendben találjátok meg, hátulról kezdve. Így valóban csak rajtatok áll, hogy kivel, mikor, hol szeretnétek a vízivilág különböző képviselőiből kóstolót kapni.

Wasabi Extra Running Sushi & Wok Restaurant


Nem mondtuk, hogy a halat csak főzve, sülve vagy egyben lehet fogyasztani. A Shusi az egyik legjobb példája a különleges felhasználási módjainak. A futószalagon előttünk felvonultató sushi falatkák kavalkádja pedig élmények is zseniális.


Wan Hao


Ha már amúgy is kulturális utazásban veszünk részt, érdemes megemlíteni a hagyományos kantoni konyhát üzemeltető Wan Hao éttermet. Együnk, igyunk egyjót, majd fáradjunk fel a harmadik emeleti karaoke szobák egyikébe, és hódoljunk az Ázsiában oly népszerű szórakozási lehetőségnek.


Vörös Homár Belvárosi Halpiac és Gasztrobár


A Hold utcai piacon található az étterem, mely egyben halpiacként is funkcionál, mindezt teljesen megfizethető áron. A lazacfilétől a tintahalkarikáig ha külföldi halakról van szó, egészen a hazai keszegig vagy szürkeharcsáig minden megtalálható náluk.


The Bigfish Seafood Bistro

A The Bigfish varázsereje, hogy elénk tárja agy mediterrán halpiac és egy családias hangulatú étterem kellemes elegyét azáltal, hogy a „halpiacról” egyenesen az asztalunkra varázsolja a szimpatikusnak ítélt halat.


Stég Halsütöde


A Gozsdu udvar halfelelőse az elbűvölő halas belső dizájnnal rendelkező Stég. Olyan különlegességeket is kipróbálhatunk, mint például a harcsatepertő, de érdemes elvinni olyan isismerősünket, aki nem éppen a halak híve, hiszen nemcsak hogy elmajszolhat mellettünk például egy lángost, de a halszaggal sem lesz gondja, street food étteremhez képest ugyanis kifejezetten odafigyelnek, hogy az erős szagok ne zavarják az érzékeny szaglásúakat.


Nemo Fish & Chips

Aki a halat rizottóba vagy tésztába keverve szereti, biztos megtalálja a számára ínycsiklandó fogást, nem beszélve arról, hogy odafigyelnek, a glutén mentes vagy laktóz mentes étrendek követők is megtalálják a számukra megfelelő fogásokat az óriási választékból.


Halkakas

Amint a nevéből is látszik, sőt ha valaki a honlapjukat is meglátogatja, azonnal szembetűnő, hogy a halkakas feltett szándéka a halhoz való hozzáállás forradalmasítása. Vagyis a klasszikus, sokak számára akár unalmas halas ételeket izgalmas újításokkal jó alaposan megcsavarták. Megér egy próbát.


Silverline


Amennyiben a halas kifőzdéknél többre vágyunk, látogassuk meg a Silverline valamelyik hajóját egy vacsoraműsör erejéig, és élvezzük a 4-fogásos menüt, mialatt zongorapárbaj vagy folklór és operett műsor szolgáltatja a zenét, Budapest látványa a Duna közepéről pedig önmagáért beszél.


Budaörsi halpiac


A budaörsi hal nagykereskedés mellett 2012-ben megnyíló Dokk büfében, családias hangulatban fogyaszthatjuk el a fogást a megkívánt menüből, mely a világ minden tájáról, frissen szállított tengeri halakból, változatosan készített csodafalatok gazdag kínálatát tartogatja a számunkra.


Bubba’s Water Grill


Mindegy, hogy ebédelni szeretnél vagy vacsorára készülsz, ide a nap bármely szakában betérhetsz és ugyanolyan jól fogod érezni magad, ha hangulatos helyszínen, megfizethető áron szeretnél halat enni.

 
 

Ha halra vágynál és nem tudod hova menj Budapesten,ajánlunk néhány igazán kiváló éttermet,ahol a legfinomabb fogásokat fogyaszthatod!