Skip to main content

• a kedvezményezett neve: Hajó Szerviz Korlátolt Felelősségű Társaság
• a fejlesztés tárgya, célja: A Hajó Szerviz Kft. mobilszerviz szolgáltatásának fejlesztése
• a szerződött támogatás összege: 110 573 404 Ft
• a projekt tartalmának részletes bemutatása:

A vállalkozás a projekt keretében a Hajó, csónak javítása tevékenységét tervezi fejleszteni, mely évről évre stabil árbevételt biztosít, azonban a további növekedéshez szükségessé vált a cég fejlesztése, a szolgáltatási portfólió szélesítése.

Ma a tevékenység szinte teljesen Budapestre koncentrálódik, a Hajógyári szigeten lévő szervizközpontban történik a hajók karbantartása, szervizelése.

Azonban a hajószervizelési piacon hazánkban komoly hiány van a kínálat terén, és jellemző a Budapest-központúság, sokszor a teherhajók, uszályok karbantartását, szervizelését emiatt Szerbiában vagy Szlovákiában kénytelenek elvégezni az egyébként Magyarországon használt hajók üzemeltetői. A vállalkozás ezt a piaci rést kívánja kihasználni egy olyan mobil szervizközpont kialakításával Dunavecsén, amely a Duna Budapesttől délre eső szakaszát tudja kiszolgálni. A pályázatban beszerezni kívánt eszközök tárolása ebben a központban történne, és azokkal akár közúti, akár vízi úton lehetővé válna a kiszállás és különböző szervizfeladatok, valamint karbantartási feladatok ellátása régiószerte. A fentiek miatt kiemelten nagy igény mutatkozik ezen szolgáltatásra.

A mobil szerviz tervezett gépparkjának része egy DH 45G típusú hajtóműves oszlopos fúrógép, egy HPS60S típusú hidraulikus lyukasztó, idomacél olló, egy hidraulikus ívelő (PRM 50 FH), egy VMBS 1610 típusú álló szalagfűrész és egy csőhajlító eszköz (BM 60-S), valamint az OPTIdrill sugárfúrógép – ezek a legtöbb rutin karbantartási feladat ellátásához elengedhetetlenek.

Mivel a szervizfeladatok legnagyobb része a hajótesten lévő sérülések, deformációk és más hibák korrigálása, az ehhez szükséges speciális eszközök is nélkülözhetetlenek. Ezek közé tartozik az RBM 4 HMS PRO 3050-150 lemezhengeritő, a HTBS PRO 3113 táblalemez olló, valamint a GBP PRO 31175 hidraulikus élhajlító és az ALUP ALLEGRO csavarkompresszora. A munkavégzéshez szintén szükséges kiegészítő eszközök közé tartozik a HELI targonca (anyag és eszközmozgatás céljából), valamint a GPPH moduláris hegesztőasztala. A fenti eszközökkel egy olyan komplett mobil géppark kerül kialakításra, amellyel a ritka és komoly hibákon kívül a legtöbb feladat ellátható, sőt, előbbiek esetében is megoldható a szervizelendő hajók olyan állapotba hozása, amivel már el tudnak jutni egy nagyszervizt végző helyszínre.

A cég több nagyteljesítményű generátorral is rendelkezik, amelyek az eszközök működtetésére tökéletesen alkalmasak, biztosítva a munkavégzést helyszíntől függetlenül.

A tulajdonosok évtizedes tapasztalata megbízható alapot ad a cég működéséhez, azonban mára annak mérete és a szervizszolgáltatás nagy fejlődési potenciálja indokolttá tették egy külső szakértő cég bevonását, amely segíteni tudja a cég fejlődését stratégiai, üzleti felülvizsgálattal, egy részletes üzleti terv készítésével, fejlesztési javaslatok kidolgozásával és részletes kapacitástervek készítésével.

Emellett a további fejlesztés céljából a vezetők egy soft skill képzést jelöltek meg.

• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31