Skip to main content

Hogyan bérelhetek hajót?

Időpont egyeztetéséhez hívd a +36 20 466 7929 telefonszámot, vagy írj a relax@wiking.hu email címre.

Mennyibe kerül, mik a díjak?

A díjakat megtalálod itt: LINK

Hol használhatom a hajót?

A hajót érdemes úgy használni a Dunán, hogy olyan távolságra legyen a hajó, hogy sötétedésre, de legkésőbb este 8 órára az egyik Wiking Yacht Club kikötőbe érjen. Este 8 és reggel 8 óra között a nyaralóhajó csak a kikötőben lehet. Érdemes a kikötőbe történő érkezés előtt fél órával felhívni az adott kikötőt és ott a kikötőmesterek segítenek a kikötésben.

Miért szükséges a hajókaució?

Ahogy az autóbérlésnél, a nyaralóhajóknál is biztosítékul szolgál a kaució, ami a bérlés lejárata után, a hajó sérülésmentes leadása után teljes egészében visszajár. Amennyiben kapitány szolgáltatásunkat igénybe veszed nem szükséges a kaució.

Mit tartalmaz az alapár?

  • Az alapár tartalmazza: a hajóbérlést, üzemanyagot, a hajózáshoz szükséges felszerelést, konyhai felszereléseket, ágyneműt, oktatást a hajóátvétel napján, látnivalók és lehetséges programok listáját, hajózási térképet (digitális és papír alapú), illetve a hajó biztosítást és 24 órás segítségnyújtási szolgáltatást.
  • Takarítási díjat.

Fizetési feltételek:

  • A hajó bérleti díját indulás előtt szükséges befizetni, átutalással vagy SZÉP kártyával. A foglaláskor 40% előleget és indulás előtt 4 héttel pedig a bérleti díj 60%-át.

Az alapár nem tartalmazza:

  • Az idegenforgalmi adót (400 Ft / fő / éj).

Mi a kaució?

A kaució értéke megegyezik a biztosítási önrésszel. A kauciót indulás és beszállás előtt szükséges letétben helyezni készpénzben, forintban. Amennyiben kapitány szolgáltatásunkat igénybe veszed nem szükséges a kaució.

Mi történik, ha le szeretném mondani, vagy módosítani szeretném a lefoglalt hajóutamat?

Indulás előtt 1 héttel a Szolgáltató jogosult a szolgáltatási díj 40%-ának megfelelő összegű kötbérre. Indulás előtti 7 napban a kötbér összege a szolgáltatási díj 100%-a. Amennyiben módosítani szeretné lefoglalt nyaralását, hívja kollégánkat, aki segítségére lesz.

Szükséges-e oktatás a hajó átvétele előtt?

Igen, szükséges. Az oktatás kb. fél órát vesz igénybe a hajóátvétel napján. A felkészítés tartalmaz egy oktató videót, illetve a gyakorlatban is megtanítjuk a hajó használatát. Vizsgázni nem kell, azonban az oktatás kötelező azoknak, akik a hajót vezetni fogják, de természetesen bárki részt vehet rajta az utasok közül is.

Akkor is részt kell venni az oktatáson, ha korábban már voltam ilyenen?

Az oktatási anyag és a hajózási szabályzat változásai miatt minden nyaralóhajó bérlés esetében újra részt kell venni az oktatáson.

Hol lehet kikötni a nyaralóhajókkal? Ki lehet-e kötni bárhol a Dunán?

A Wiking Yacht Club kikötőiben lehet kikötni. 

Hol lehet megtankolni a hajókat?

A hajókat a Wiking Yacht Club munkatársai fogják tankolni. Minden hajót teli üzemanyagtankkal bocsátunk a bérlők rendelkezésére, egy hétre bőségesen elég üzemanyaggal, így a kapitányoknak ezzel már nem lesz dolguk.

Mi történik, ha lerobban a hajó vagy vészhelyzet van?

A szolgáltatás mellé munkaidőben telefonos felügyeletet biztosítunk. Így vészhelyzetben bármikor hívható lesz a diszpécserszolgálat. Probléma esetén valamelyik Wiking Yacht Club kikötőből közúton vagy vízi úton fogjuk megközelíteni a hajókat. A szolgáltatás szoros együttműködésben lesz a vízirendészettel, így a vízirendészet egységeit is tudjuk azonnal riasztani szükséges esetben.

Lehet-e alkoholt fogyasztani a hajón?

Lehet alkoholt fogyasztani a hajón, de csak annak, aki nem vezet, illetve olyan mértékben, ami a kapitány a hajó vezetésében nem zavar. Ugyanolyan szabályok vonatkoznak a hajó vezetésére, mint autóvezetés esetén, itt is zéró tolerancia van. A vízirendészet bármikor ellenőrizheti ezt is a hajón.

Vihetek-e kisállatot a hajóra?

Igen, természetesen kis kedvenced is veled tarthat a nyaralóhajózás során, azonban ebben az esetben plusz 20 000 Ft extra költséget számolunk fel.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!