Skip to main content

Nyaralóhajózásra fel!

Barátságos, kényelmes, a szabadság és a kaland élményét ígérő élettér, ahol házi kedvenced társaságáról sem kell lemondanod? Mire vársz? Hív a Tisza, a Bodrog és a Tisza-tó varázslatos világa, azaz: nyaralóhajózásra fel!

TISZA-TAVI ÉLMÉNYEK A CSALÁDNAK

Természetközeli élmények várnak rátok a Tisza-tó és a Tisza partján. A kalandparkok, a strandok, a horgász- és lovaglási lehetőségek, valamint a jó minőségű kerékpárutak, az aktív pihenést előnyben részesítőket is elbűvölik. Akárcsak a helyi termelők sajt-, lekvár-, méz-, csokoládé- és sörkülönlegességei.

2-4 NAPOS HAJÓBÉRLÉS ESETÉN

A Tisza-tó környékét javasoljuk. Sarudon Aquaglide vízi játszótér, tranbulin park és mászóbázis vár kicsiket és nagyokat. Sziesztázni a Szabics-kikötő árnyékos fázfái alatt érdemes. Ha pedig helyi ételekre vágytok, a Stég kikötő különleges halételeit javasoljuk.

4-7 NAPOS HAJÓBÉRLÉS ESETÉN

Egészen a zsilipig, Tiszalök-alsóig hajózhattok fel és vissza, a kiskörei báziskikötőre. Útközben számos kikötő közül választhattok az egy hét alatt. A víz mellett a szárazföld is felfedezésre vár: Egész napos programként a Tisza-tó kerékpáros körtúrát, apróbb kitérőnek a poroszlói ökocentrum bebarangolását ajánljuk.

TOKAJ ÉS BODROG VONZÁSÁBAN

Tokaj-Hegyalja a legismertebb magyar borvidék. De mi tenné még izgalmasabbá a régió felfedezését, mint hogy hajóval járjátok be?! Összesen 16 kikötőben állhattok meg a Bodrogon, ahonnan pincelátogatásokra, kerékpártúrára indulhattok, várak, lovas élmények és gasztronómiai különlegességek várnak rátok.

3-4 NAPOS HAJÓBÉRLÉS ESETÉN:

A Bodrogon érdemes Sárospatakig felhajózni, melyet összeköthettek rövidebb kerékpár- vagy dülőtúrákkal. Szegi településen a díjnyertes tokaji gin lepárlótúrája egyedülálló. Míg Olaszliszkáról indulva a tolcsvai Kincsem Kastélyt ajánljuk bringás úti célként.

4-7 NAPOS HAJÓBÉRLÉS ESETÉN:

A Bodrogon Sátoraljaújhelyig, a Felső-Tiszán pedig akár Dombrádig hajózhattok. Rakamazon a strandolás szinte kötelező, a belvárosi kikötőtől pedig Tokaj óvárosa érhető el könnyen gyalogosan. Itt a Hímesudvar kézműves pincészetébe érdemes betérnetek.

Csábító enteriőr,

vonzó kilátások

Már a parton is csoda fogad Kiskörén: a Wikingek által épített báziskikötőnk új épületkomplexuma és egy 19 méter magas, két összefordított hajótestet formázó kilátó – lélegzetelállító panorámával a Tisza-tavi vidékre. Ez a belépőélmény a MAHART 2020-ban indított tiszai Nyaralóhajózás programjára, amelyhez nemcsak prémiumkategóriás hajókat, hanem színes programokat is kínálunk. De nézzük, hogy a választható, különböző típusú és felszereltségű, 2-10 fős hajókba pattanva milyen vízi élményekkel vár téged, barátaidat és családodat ez a fantasztikus atmoszféra! Kisköréről indulva a Tisza-tó természeti szépségeit fedezhetitek fel, de Tiszalökig is felhajózhattok (a hajókba légkondit szereltünk, hogy a nyári melegben is tudjatok pihenni, a hűvös estéken pedig a fűtés is bekapcsolható).

Tokaj és környéke a gondtalan tiszai hajózás élménye és az érintetlennek tetsző természet mellett kulturális, kulináris és szabadidős programokkal hív. Újonnan létrehozott tokaji báziskikötőnk önmagában is számos szórakozási lehetőséggel csábít: bográcsban vacsorát főzni és helyi borokat kóstolni, miközben a gyerekek a játszótéren apasztják aznapi energiaszintjüket – nyerő lapleosztás, nem igaz? Apropó Tokaj, érdemes az aszú hazájától „északra” is portyázni, a Bodrogon Sátoraljaújhelyig, a Felső-Tiszán Tiszabercelig hajózhattok. Mellékszezonban (május, június, szeptember és október) 2, 3 és 4 napra bérelhettek hajót, főszezonban (július és augusztus) egyhetes periódus választható, ha hoszszabb nyaralásban gondolkodtok.

A hajóbérlés után sem engedjük el a kezeteket, telefonra letölthető, kifejezetten a MAHART-Nyaralóhajózás útvonalára fejlesztett NaviBoat applikációnk a vízi és a szárazföldi navigációban is társatok lesz. A vízen az előre kijelölt nyomvonalon vezet titeket (a térképen láthatjátok a behajózható területeket, az izgalmas helyszíneket, a kikötőket, a folyamkilométert és vízi KRESZ-táblákat is), biztosítva az élménydús és biztonságos hajózást. A kikötést követően a helyi szolgáltatókat és látványosságokat vonultatja fel az app, legyen az étterem, borászat, strand vagy gyógyszertár.

KIKÖTŐTÖRTÉNET

A CSEPELI SZABADKIKÖTŐ 90 ÉVES JUBILEUMA
ALKALMÁBÓL A MAHART-SZABADKIKÖTŐ ZRT.
2018-BAN MINDÖSSZE 500 PÉLDÁNYBAN
EMLÉKALBUMOT JELENTETETT
MEG A KIKÖTŐ TÖRTÉNETÉRŐL.


CSEH VALENTIN ÁTFOGÓ ÉS LÁTVÁNYOS MUNKÁJA MINDENKI SZÁMÁRA
ELÉRHETŐ ÉS LETÖLTHETŐ ITT :

KISOKOS

A VADONATÚJ, 20 HAJÓBÓL ÁLLÓ MAGYAR FLOTTÁT AZ ESTIVALE CSALÁD QUATTRO, SIXTO ÉS OCTO TÍPUSAI ALKOTJÁK, MELYEK 2-4 KABINOS VÁLTOZATBAN ÉRHETŐK EL.
A HAJÓKAT KÉRÉS ESETÉN SPECIÁLISAN IS FELKÉSZÍTJÜK, KERÉKPÁRT, GRILLSÜTŐT VAGY NAPOZÓÁGYAT IS BÉRELHETTEK, DE AZ EGYÉNI IGÉNYEKET ELŐRE LEADVA, A BEVÁSÁRLÓLISTA ALAPJÁN A HŰTŐSZEKRÉNYT IS FELTÖLTJÜK.

A PROGRAMAJÁNLATOKAT, ÁRAKAT ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓKAT ITT TALÁLJÁTOK:

A NAVIBOAT APPLIKÁCIÓT INNEN TÖLTHETITEK LE: