29792832 1726402654083697 1229219805815137722 n 80x80 - Kikötői élet Budapesten
Hajóépítés a Wiking Yacht Clubnál
2019-04-10
42761271 2356939894348655 5175862129177133056 n 80x80 - Kikötői élet Budapesten
“Jó befektetés költeni a karbantartásra.”
2019-04-11
gyugyis bistro 13 - Kikötői élet Budapesten

KIKÖTŐI ÉLET BUDAPESTEN

MARINA PART

Egy jachtkikötő hangulata semmihez nem hasonlítható, és nem kell hozzá az Adriáig, de még csak a Balatonig sem menni. A Wiking Marina Part Budapestre, a Duna­partra csempészi a kikötői élet esszenciáját.

Az öbölben békésen ringanak a hajók. A nap lassan eltűnik a hegyek mögött, miközben egyre több hajó fut be aznapi kalandjáról. A nap azonban itt még nem ér véget, sőt: kisebb­nagyobb társaságok verődnek össze a hajók között, akik vagy a napi élményeiket mesélik, vagy csak megbeszélik az élet dol gait. Akadnak itt régi hajótulajdonosok éppúgy, mint olyanok, akiket a kíváncsiság csábított ide a közeli lakóparkból. Sok ilyen spontán pillanatot látni tengerparti és balatoni kikötőkben, azt viszont csak kevesen tudják, hogy ez a semmi máshoz nem hasonlítható élmény Budapesten is átélhető.A Wiking Marina Part kikötője az Árpád hídtól nem messze északra, a pesti oldalon található. Egyik oldalról a Marina Part lakópark, másik oldalról a Duna határolja, egy rejtett, csendes zug a városban. A kikötőt eredetileg azért építette a Wiking Yacht Club, hogy a pesti oldalon is legyen egy bázisuk, aminek végül akkora sikere lett, hogy a 88 hajós férőhely mostanra teljes kihasználtsággal fut.

Mivel az a cél, hogy a hajósélet fejlődjön, és ne a kikötőhelyek hiánya legyen a szűk keresztmetszet, ezért a tavaszi szezonra 24 méterrel meghosszabbítják az első három ágat, amivel összesen 36 további férőhellyel bővítik a Wiking Marina Part befogadóképességét.
A 124 hajó már komoly kapacitás egy dunai kikötőben, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy itt található az ország legnagyobb jet­ski klubja. A fejlesztés a kereslet láttán abszolút indokolt, a kikötő szerencsés fekvése miatt pedig nem árt igyekezniük azoknak, akik itt szeretnének helyet bérelni hajójuknak.Az, hogy a hajót Budapesten is van hol kényelmesen kikötni és tartani, önmagában is elképesztően fontos, de ugyanennyire lényeges a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatások megléte és színvonala is. A Wiking Marina Part nemcsak olyan szolgáltatásokat kínál, mint a víz, az elektromosság vagy a sólyapálya, a szakképzett kikötőmesterek számos egyéb szolgáltatással is azon dolgoznak, hogy megkönnyítsék a hajótulajdonosok életét.

A hajók biztonságáról a 0–24 órás őrzés és a kamera rendszer gondoskodik. Egy jó kikötő találkozóhelyként is szolgál, ez alól a Wiking Marina Part sem kivétel. Az öböl felett magasodó épület emeletén a cég nagy hajós részlegének székhelye, a földszinten pedig egy étterem működik. A Gyugyi’s Bistro teraszáról az egész kikötőt belátni, az ételek miatt pedig egyre messzebbről érkeznek ide a hajók.A dunai hajózás és a gasztronómiában való elmerülés mellett a sportolási lehetőségek miatt is érdemes erre járni. A kikötő területén multifunkciós sportpályákat is találni, melyeken focizni, kosarazni, teniszezni, röplabdázni és kézilabdázni is lehet.

Mégsem itt, hanem a kikötő és a part közötti állóhajón van a legnagyobb élet nyáron. Ennek legfőbb oka az a 16 méteres medence, ami hatalmas népszerűségnek örvend a gyerekes családok körében, és egy igazi titkos tippje a környéken lakóknak. Ha leszáll az éj, akkor a felnőttek és a bárpult veszik át a főszerepet, ahol újabb és újabb hajós barátságok köttetnek. És igen, mindehhez már Budapestről sem kell kitennünk a lábunkat.

 
 

Egy jachtkikötő hangulata semmihez nem hasonlítható, és nem kell hozzá az Adriáig, de még csak a Balatonig sem menni. A Wiking Marina Part Budapestre, a Duna­partra csempészi a kikötői élet esszenciáját.