37109627 2207084869334159 4946697728122945536 n e1547221199951 80x80 - Hogyan Fedezzük fel Budapestet
Buli a Helemba Zátonyon
2018-08-06
hajózás budapesten
Top 10 Budapesti étterem, ha halra vágynál!
2018-12-24
budapest_programok

Hogyan Fedezzük fel Budapestet?


Budapest az európai fővárosok tekintetében is kiemelkedő helyen van, ha a kellemes szórakozást keressük kultúrával kiegészítve és még egy jót is ennénk. Tehát Budapestet érdemes mindenképpen felfedezni. De hogyan?

A városnézésnek általában több módja is lehet, tekintve mik a kiszemelt látnivalók. A kocsit lehetőleg tegyünk le valahol és induljunk útnak gyalog, belevetve magunkat a városi forgatagba. Használhatjuk a helyi tömegközlekedést, bár az sok előkészülettel jár és nem is mindig a látnivalók közelében tudunk leszállni.


 
Mondhatnánk, hogy a gyalogos felfedezés a legjobb módszer, de talán akkor, ha már a várost nagy vonalakban ismerjük, és gyalog csak egy-egy részét szeretnénk alaposabban megismerni. Ilyenkor kedvünk szerint állhatunk meg bármely kis utcánál, kóstolhatunk meg bárhol egy kézműves fagyit vagy egyéb specialitást.
Ahhoz azonban, hogy a várost globálisan átlássuk, mindenképp érdemes olyan helyen keresnünk, ahol kifejezetten a város nagy vonalakban való bemutatására szakosodtak. Itt vannak például a hop-on / hop-off buszok, melyek világszerte a legnépszerűbb eszközök a helyi látványosságok felfedezésében, esetünkben ezek Budapest nevezetességei, több nyelven bemutatva egy nyitott vagy zárt emeletes buszon.
Igen ám, de Magyarország fővárosának vagy egy olyan különlegessége, amely nem csak ámulatba ejt, de a segítségével megcsodálhatunk több budapesti nevezetességet is. Amire gondolunk, az a budapesti városnézés, egyenesen a Dunáról.
A budapesti hajózás nagy múltra tekint vissza, hiszen remek természetes főútvonalat szolgáltatott a történelem során az itt élőknek. Az 1860-as években még arról is szó volt, hogy a Dunát bevezetik a Nagykörút helyére és kiterjesztik a vízi forgalmat, amit meghiúsított az egyre fejlődő közúthálózat kiépítése.

Mára a budapesti városnézés egyik legkülönlegesebb módszere a dunai hajózás, ahol a hidak alatt elsuhanva megcsodálhatjuk a vízhez közel épített remekműveket a Duna mindkét oldalán. A kellemes levegő felfrissíti kirándulásunkat és még a városi forgalom zaját is elkerüljük, ha a vízi utat választjuk Budapest felfedezésére nagy vonalakban.

A belvárosi sétahajózáson kívül azonban egyéb lehetőségeink is vannak arra az esetre, ha beleszeretnénk a víz fodrozása miatti kellemes hullámzásba, ugyanis Budapestről számtalan hajóútvonal vezet nagyobb távolságokba, de úgyszintén hazatérhetünk külföldről Budapestre egy-egy határon túli nyaralás után folyami hajókon.

Érdemes tehát rászánni magunkat egy kellemes városnéző sétahajó kirándulásra akár családdal, akár barátokkal. A Silverline Cruises ebben kínál segítséget egyedi tervezésű hajóival az év minden napján Budapest belvárosában. Városnézős programjuk mellett pedig különleges élményt nyújt élő műsoros vacsorahajójuk egyike is.
 
 

Fedezzük fel együtt Budapest legszebb részeit,akár hajóról,akár a partról! Mindenhonnan páratlan élményt nyújt!