Töltsd ki az ONLINE jelentkezési lapot, amit megtalálsz a weboldalon a "JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE” gomb alatt. Válaszd ki a neked tetsző időpontot, a hajóvezetői tanfolyam típusát és töltsd ki a kért adatokat. A tanfolyam összegét leggyorsabban bankkártyával vagy banki átutalással tudod kifizetni. Készpénzes befizetésre a Hajógyári-szigeten van lehetőséged, munkanapokon 8.00 – 14.00-ig.

Ha megtörtént a jelentkezés és a képzés összegét is kifizetted, figyeld e-mail fiókodat, mert a szükséges információk E-MAILEN fognak érkezni! Miután a képzések távoktatásos formában történnek, a hasznos és fontos információkról, vizsgaidőpontokról e-mailben tájékoztatunk.

A vizsgaidőpontok esetleges változása, a gyors és hatékony kapcsolattartás igényét követeli meg, ezért az e-mail címedben, telefonszámodban történt változásokat kérünk, azonnal jelezd felénk.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat az első elméleti oktatási napra hozd magaddal: személyi igazolvány, lakcímkártya, legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány, hajóvezetői jogosítvány, orvosi alkalmassági igazolás ha rendelkezel vele, valamint nyilatkozat úszástudásról dokumentum.

A tanfolyam távoktatásos formában történik, ezért a tananyagot a 3 ALKALOMMAL történő SZEMÉLYES OKTATÁSON és n saját ONLINE platformon keresztül is megkapod. Az online tananyag kiegészítő ára a tanfolyam díján felül 12 500 Ft, melyet az első elméleti oktatási napon készpénzben az oktatónak tudsz befizetni.

Minden vizsgára érvényes személyi igazolványt kell bemutatni. Az NKH által küldött e-mailben fogod megkapni a pontos időpontot. A vizsga kezdete előtt 15 perccel kérünk, érkezz meg a vizsga helyszínére. Ha késel a vizsgáról, akkor sajnos nem fognak beengedni!

A tanfolyam díján felül az alábbi költségekkel kell számolnod:

 • Vizsgadíj │A tanfolyam típusának megfelelő összeg
 • Orvosi igazolás költsége │7 500 Ft
 • Tananyag Online platform │ 10 000 Ft
 • Okmány díja │ 13.000 Ft

A vizsgadíjat a jelentkezéssel egyidőben, a további költségeket pedig az első személyes oktatáson van lehetőséged megfizetni.

Az okmány díjat a sikeres gyakorlati vizsgát követően az NKH ügyfélszolgálatán a jogosítvány kiváltásánál készpénzben vagy banki átutalással az NKH-nak tudod majd fizetni.

A vizsgaidőpont előtt 3 munkanappal van lehetőség a vizsga lemondására/halasztására. Ha ennél rövidebb idő alatt mondod le a vizsgát, vagy egyszerűen csak nem jelensz meg a vizsga időpontjában, úgy pótvizsgadíj megfizetésével van lehetőséged újra vizsgára jelentkezni.

A gyakorlati vizsgára egy év áll rendelkezésedre a sikeres elméleti vizsga dátumától számítva. Az egy év leteltét követően, ha nem tettél sikeres gyakorlati vizsgát, úgy az elméleti vizsgád és képzési igazolásod is semmissé válik, és csak új hajóvezetői tanfolyam elvégzésével futhatsz újra neki a vizsgának.

Ha betegség miatt hiúsul meg a vizsgán való részvétel, akkor orvosi igazolás ellenében nem kell pótvizsgadíjat fizetned.

Elméleti és gyakorlati pótvizsgára való bejelentkezés csak befizetett vizsgadíjjal és pótvizsga jelentkezési lappal lehetséges, amit ügyintézőnktől tudsz kérni. A pótvizsgadíjnak meg kell érkeznie hozzánk a vizsgaidőpontot megelőzően 3 munkanappal. A pótvizsgára lejelentés NEM automatikus, neked kell telefonon vagy e-mailen jelezned, hogy mikor szeretnél pótvizsgázni. A pótvizsga időpontokról is telefonon vagy e-mailben tudsz érdeklődni.

Ha sikeres elméleti vizsgát tettél, kérjük, vedd fel velünk telefonon a kapcsolatot, hogy be tudjunk jelenteni a gyakorlati vizsgára. Ha már régebben tettél sikeres elméleti vizsgát, és a gyakorlati vizsgád még hiányzik, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk egyeztetni a gyakorlati oktatást illetően, illetve bejelentünk a vizsgára, hogy mielőbb megszerezhesd hajóvezetői jogosítványod.

Még nem telt el 1 év, hogy sikeres elméleti vizsgát tettél? Szuper! Akkor még vizsgázhatsz anélkül, hogy újra kellene végezned az egész tanfolyamot.

Több mint 1 év telt el a sikeres elméleti vizsgád óta? Sajnos a vizsgád elveszett. Ahhoz, hogy hajóvezetői jogosítványt szerezz, kérjük, jelentkezz hajóvezetői képzéseinkre.

Ahogy a gyakorlati vizsga előtt is elmondják, a sikeres vizsgát követő 1 hét múlva személyesen kell befáradnod az NKH Ügyfélszolgálati Irodájába, ahol 13.000 Ft megfizetésével, személyi igazolványod bemutatásával és egy darab színes, 3x4 cm-es igazolványkép benyújtását követően kézhez kapod ideiglenes hajóvezetői engedélyed. Az eredeti hajóvezetői jogosítvány postai úton fog érkezni kb. 1 hónapon belül.

A sikeres elméleti vizsga 1 évig érvényes. Ennyi idő áll rendelkezésedre, hogy gyakorlati vizsgát tegyél és megszerezd hajóvezetői engedélyed. Ha több mint 1 év eltelt, úgy meg kell ismételned a tanfolyamot és újból vizsgáznod kell elméletből és gyakorlatból egyaránt.

MOTOROS és VITORLÁS oktatáson egyaránt készülj fel az időjárásnak megfelelő ruhával. Ha hűvösebb van, legyen nálad melegebb ruha, szél- és esőálló kabát, sapka és egy vékonyabb sál.

Meleg időben legyen nálad naptej és víz, hiszen a vízen erősebb az UV sugárzás és az is fontos, hogy megfelelően hidratálj.

VITORLÁS oktatás esetén előfordulhat szélcsend, ezért az időpontokat is úgy érdemes megválasztani, hogy bőven legyen idő felkészülni a vizsgára, bekalkulálva az esetleges szélcsendes alkalmakat.

A kedvtelési célú kishajóra vonatkozó vezetői engedély akkor jár le, amikor az egészségügyi alkalmasság lejárt, vagy papír alapú okmány esetén beteltek az egészségügyi alkalmasságra vonatkozó rovatok.

A lejárt, kedvtelési célú kishajóra vonatkozó engedélyt az alábbi, NKH oldaláról letölthető nyomtatvány kitöltésével, valamint az egészségügyi alkalmasság igazolásával kell kezdeni. Ehhez szükséges lesz a lejárt hajóvezetői engedélyed, egy szabványos 3,5 cm x 4,5 cm méretű, színes igazolványkép, érvényes személyi igazolványod és lakcímkártyád, valamint 13 000 Ft okmánykiállítási díj átutalása vagy készpénzben történő befizetése. Az új okmányt kb. 14 napon belül postai úton küldik ki részedre. Az áthidaló időszakra ideiglenes engedélyt állítanak ki, amely a kártya formátumú, új hajóvezetői okmányod megérkezéséig, de max. 60 napig érvényes Magyarország területén.

A HAJÓVEZETŐI ENGEDÉLY MEGHOSSZABBÍTÁSÁNAK MENETE:

 1. Töltsd le és töltsd ki a nyomtatványt: https://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/44753/adatlap-nemzetkozi-kedvtelesi-celu-kishajovezetoi-okmany-kiadashoz-cserejehez-potlasahoz-xls
 2. A 2. oldalon lévő Orvosi Igazolást töltesd ki és bélyegeztesd le a vizsgálatot végző orvossal.
 3. Személyesen fáradj be az NKH ügyfélszolgálatára és nyújtsd be:
  - a kérelem egy eredeti példányát,
  - az egészségügyi alkalmasságod igazolását,
  - lejárt hajóvezetői engedélyed,
  - 1 db szabványos 3,5 cm x 4,5 cm méretű, színes igazolványképed
  - érvényes személyi igazolványod,
  - lakcímkártyád,
  - aláírásod, ami az adatok helyességét igazolja, és új okmányodra kerül, valamint szükséges
  - 13 000 Ft okmánykiállítási díj, melyet előzetes banki átutalással, vagy az NKH budapesti ügyfélszolgálatán személyesen, készpénzben fizethetsz be

BANKI ÁTUTALÁS:
A banki átutaláshoz részletes tájékoztatást ITT találsz → https://www.nkh.gov.hu/dokumentumtar/pdf-elonezet/-/p/2343128/banki-atutalas-tajekoztato-itm-doc
Banki utalás esetén az utalás igazolását csatold a kérelemhez.

AZ ÚJ, ÉRVÉNYES HAJÓVEZETŐI ENGEDÉLY ÁTVÉTELE:
Postai úton, az igénylés benyújtásától számított 14 napon belül.

TOP
HÍVÁS
EMAIL