Skip to main content

GYUGYI’S BISTRO

A hajós gasztromenyország

Akár a főváros felől hasítunk a Dunán Szentendre irányába, akár csak kényelmesen csordogálunk befelé a Wiking Yacht Club Marina parti kikötőjébe, akarva-akaratlan megakad tekintetünk a friss zöld füvön hófehéren virító Gyugyi’s Bistro modern épületében. Miután a gasztro-oázis a Wiking-kikötőtől csupán pár méterre van, volt alkalmunk sok-sok finomságot kipróbálni az elmúlt hat év alatt. Már ha mázlink volt, és a mindennapos forgatagban olykor nekünk is jutott egy-egy szabad asztal. Jakab Enikőt, a bisztró egyik üzemeltetőjét faggattuk az étterem sikerességéről.

KEZDJÜK MINDJÁRT A LEGFONTOSABBAL: MIT JAVASOLSZ, MIT EGYÜNK?

Hmm… A csokoládé felfújt előtt vagy után? Ezt fontos tisztáznunk, hiszen az elmúlt hat év statisztikai adatai azt mutatják, hogy a széles ételválasztékunk mellett ez a belga csokoládéból készült, vanília fagylalttal tálalt desszert viszi minden esetben a pálmát. Mind a Marina parti, mind a Normafánál működő bisztrónkban ez az egyik zászlóshajónk.

BUDAPESTEN KÉT HELYEN IS MEGTALÁLHATÓ AZ ÉTTEREM?

Így van. A Marina parti bisztrónk sikerén felbuzdulva közel 2 évvel ezelőtt nyitottuk meg budai éttermünket is. Gyugyival jó kis párost alkotunk: Ő parádésan főz, én pedig az üzletvezetésben vagyok jártas. Ezért is döntöttünk úgy annak idején, hogy nyissunk egy bisztró jellegű, klassz helyet, ahová kortól függetlenül szívesen járnak az emberek. Egy helyet, ahol kellemes az atmoszféra, az ételek kivétel nélkül minden esetben magas minőségben készülnek, a személyzet pedig figyelmes és a lehetőségekhez mérten rugalmasan kezelik a vendég-igényeket. Egyet terveztünk, kettő lett belőle.

MIT KÍNÁLNAK A GYUGYI’S BISTROK?

Bisztróink kínálata eltérő. Míg a Marina parton a szezonálisan frissülő étlap mellett a sláger ételeinkből választhatnak a vendégek, addig a budai éttermünkben az elmúlt évek nagy kedvencei kerülnek terítékre. De bármelyik éttermünkről is legyen szó, az ételek minőségére mindkettő esetében óriási hangsúlyt fektetünk. A kiszállítást éppen ezért korlátoztuk a XII. és XIII. kerület bizonyos részeire, hiszen azt valljuk, hogy a házhozszállítás a minőség rovására nem mehet. Függetlenül attól, hogy helyben vagy otthonukban fogyasztják el vendégeink az ételeket, azokat séfjeink ugyanúgy készítik, így nemhogy az ízben, de még az ételek díszítésében sem lehetnek különbségek.

CÍM │ 1138 BUDAPEST, MARINA SÉTÁNY – KELÉN UTCA VÉGE
NYITVATARTÁS │ H-V │ 12.00-23.00
ASZTALFOGLALÁS │ +36 30 338 8488 │ RENDELES@GYUGYISBISTRO.HU
WEB │ WWW.GYUGYISBISTRO.HU
FACEBOOK │ GYUGYI’S BISTRO MARINA PART
MI A MARINA PARTI BISZTRO SIKERÉNEK TITKA?

Egyrészt az, hogy a marhahúslevestől a wokban készült ételeken át a finom kéregben illatozó, mennyei steakig, valamint a roppanó salátával kínált hamburgertől a tenger friss gyümölcsein át az ínycsiklandó desszertekig épp annyira széles a kínálat, hogy a vendégek könnyen és jól tudjanak választani. Éttermünk séfje, Szabó Viktor immár hat éve gondoskodik az állandó minőségről és a változatos ételkínálatról, amelyet közösen álltunk össze. Folyamatosan figyeljük az igényeket, az étlapon szezonváltáskor is meghagyjuk a közkedvelt ételeket. Tisztában vagyunk a kor elvárásaival, figyeljük a trendeket, így az alapanyagokat és az ételek elkészítési módját is ennek megfelelően koordináljuk.

A másik tényező az atmoszféra maga. Az étterem vízparti elhelyezkedése olyan különleges élményt ad, ahonnan nehezen áll fel az ember. Szeretjük, ahogy a napvitorlák alatt egy hűsítő limonádé társaságában kényelmesen elücsörögnek a vendégek, hogy napközben, az árnyékos teraszon egy csésze finom kávét szürcsölgetve beszélik meg üzleti ügyeiket a partnerek. Jó érzés, hogy hétvégén a családok nálunk ünnepelnek, és hogy a hajósok jártukban-keltükben, Wiking-klubkártyájukat felmutatva, egy-két finom falatra mindig betérnek.

A napfény, a víz látványa és a kellemes szél tökéletes kiegészítője egy vacsorának vagy egy ebédnek, akár a kutyusukkal, akár barátokkal, üzleti partnereikkel vagy családjukkal érkezzenek hozzánk a vendégek.