Skip to main content

EUROFLEET ● MIÉRT FEHÉR A CÉGES AUTÓ?

Amíg a hajók esetében a víz kékje, a nyár forrósága, a tűző napfény és az üvegszálú hajótest fehér színezőanyaggal kevert borítása ad magyarázatot arra, hogy miért fehér a legtöbb hajótípus külső burkolata, addig a céges autók esetében jogosan merül fel a kérdés időről időre: körbenézve kis hazánkban miért ezt a színt viseli a flottás járművek nagy része?

A MINŐSÉG NÉVJEGYE

A 2008-BAN ALAKULT EUROFLEET A PRÉMIUMMINŐSÉGŰ, TELJES KÖRŰ FLOTTAKEZELÉSI SZOLGÁLTATÁS BIZTOSÍTÁSÁT TŰZTE KI CÉLUL A KKV SZEGMENS SZEREPLŐI RÉSZÉRE. MÁRA TÖBB MINT 2000 AUTÓVAL 600 VÁLLALKOZÁS SZÁMÁRA SZOLGÁLTATNAK. A KLASSZIKUS GÉPJÁRMŰ-FLOTTAKEZELÉS MELLETT HŰTŐS TEHERAUTÓ, ELEKTROMOS AUTÓ, LAKÓAUTÓ, ÉS MOST MÁR PEDELEC KERÉKPÁR TARTÓSBÉRLETÉRE IS LEHETŐSÉGÜK VAN AZ ÜGYFELEKNEK. A KÉTSZERES SUPERBRANDS-DÍJAS CÉG 2017-BEN BEKERÜLT A KKV TOP100 LEGJOBBJAI KÖZÉ, 2020-BAN PEDIG A BÉT50 – INSPIRÁLÓ VÁLLALATOK KÖZÖSSÉGÉNEK TAGJÁVÁ VÁLASZTOTTÁK.

eurofleet

Tipikus kérdés – mondja mosolyogva Lauscher András, a kétszeres Superbrands-díjas EuroFleet Zrt. értékesítési csapatának vezetője, akit a hazai flottapiac egyik legelismertebb vállalkozásának töretlenül felfelé ívelő sikersztorija mellett a flottafinanszírozás hajótulajdonosok számára is kiemelkedő értékeiről kérdeztünk. – A járművek fehér fényezésének, ahogy a hajók esetében is, oka van. Mivel a flottakezelést, vagyis az autópark kiszervezésének lehetőségét cégek választják, így a járművek zöme reklámhordozóként is szolgál.

A fehér alapszín egyszerű és könnyen kezelhető felületet biztosít a reklámanyagok elhelyezésénél, és ezzel a színválasztással a többféle márkából álló flotta esetén is egységes megjelenést tudhat magáénak a vállalat, amellyel lényeges megtakarítást biztosíthatunk partnereink számára.A Hovány-cégcsoport tagjaként ott vagytok mindenhol. Sorra hozzátok el a legkiválóbbaknak járó díjakat, legutóbb a Bisnode részéről AAA minősítést kaptatok.

MI A TITKOTOK?

Ahogy Miklós is mindig elmondja a Wiking Yacht Club kapcsán, mi is nagyon szeretjük azt, amit csinálunk. Öt éve junior értékesítési menedzserként csatlakoztam az EuroFleet csapatához, és a szellemiség, hogy szolgáltatásunkkal könnyebbé és komfortosabbá tegyük a cégvezetők életét, azóta sem változott. Előbb-utóbb minden vezető ráébred, hogy a saját szabadideje a legnagyobb érték, mi pedig széles körű, prémiumminőségű flottakezelési szolgáltatásunkkal ebben segítjük őket nap mint nap, immár több mint 2000 járművel országszerte.

Számos cég választja a tartós bérletet, mint járműfinanszírozási formát. Tekintettel arra, hogy klubtagjaink jelentős része vállalatvezető, a flottakezelés mely pozitív tulajdonságait emelnéd ki számukra?

Minél felelősségteljesebb munkát végzünk, annál értékesebbé válik az időnk. A flottázással is időt takarítunk meg, hiszen az EuroFleet dedikált flottamenedzserei minden autós ügyet levesznek a cégtulajdonos válláról. Márpedig a vezetőknek ez a legfontosabb. Ahogy a legtöbb tulajdonos a hajóval kapcsolatos
szervizelési munkákat is a hajószerviz profi szakembereire bízza ahelyett, hogy maga állna neki javítgatni, úgy a járműflottázás során is csak a tankolás és a biztonságos vezetés az, amire összpontosítania kell. Jó érzés, amikor a hétköznapok terheit biztonsággal átháríthatjuk, és csak a kellemes, értékes időtöltésre koncentrálhatunk.

Melyek azok a biztonságot nyújtó szolgáltatások, amelyek az igazi prémiumérzést nyújtják?
Az időmegtakarításon túl a flottakezelés legnagyobb hozzáadott értéke a biztos elindulás és célba érkezés. Éppen ezért mi mindig útra készen állunk, ha bármilyen fennakadás vagy baj történne. Mindig van megfelelő mennyiségű és minőségű csereautónk, szükség esetén kollégáink szívesen intézkednek az ügyfél helyett.

Túl a megfelelő színen, mit javasolsz, milyen autót érdemes a közeljövőben választani?
A beszerzés során három érdemi szempontot célszerű figyelembe venni, ugyanis ezek határozzák meg a teljes költséget (TCO). Az első, hogy a felhasználó éves szinten milyen távot megy az autóval. A második, hogy milyen méretű járműre és felszereltségre van valójában szükség, a harmadik – egyben a legmeghatározóbb költségtényező – pedig az, hogy a kiválasztott járműnek milyen az értéktartása, mennyire keresett a piacon három-négy éves korában, használtan. Ha mindez megvan, már lehet specifikálni a választást, hiszen hajótulajdonosként például az is fontos lehet, hogy az autó a hajó mozgatásához milyen kapacitásokkal rendelkezzen. Nem véletlen, hogy a cégvezetői szegmensben továbbra is a SUV-ok törnek előre, hiszen amellett, hogy kényelmet és biztonságot nyújtanak a család minden tagja számára, mind teljesítményben, mind kialakításában kiválóan alkalmasak a hajók vontatására. Márka- és típusválasztáskor javasoljuk kollégáink bevonását, hiszen ahogy hajóválasztáskor a Wikingek, úgy járműválasztáskor az EuroFleet kollégái is hasonló alapossággal nyújtanak segítséget, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket és a személyre szabott igényeket. Na meg a rejtett járműkészletünket (nevet).

Amikor ott áll az ügyfél, hogy döntést hozzon cége flottafinanszírozását illetően, szakemberként mit javasolsz? Mire figyeljen az ajánlatok összehasonlítása során?
Sok jó flottafinanszírozó működik a piacon, de nehéz az almát az almával összehasonlítani. Talán a legfontosabb, amit a flottafinanszírozó káderezésén és stabilitásának ellenőrzésén túl megtehet, az az, hogy megnézi, mit tartalmaz korlátlan, illetve korlátozott mennyiségben a szerződés. Ez a csereautók tekintetében jellemzően neuralgikus pont, és egy elhúzódó kárrendezés során igenis jelentős anyagi vonzattal járhat. Ha például a szerződés a kárrendezés időtartamának csak egy részére biztosítja a csereautót, az a végén az ügyfélnek akár sokba is kerülhet.

Az EuroFleetnél erre mi a bevett gyakorlat?
Mi addig biztosítjuk a csereautót, amíg az ügyfél autójának javítása befejeződik. Nálunk ez teljesen természetes, ráadásul mindezt többletköltség nélkül garantáljuk.