Skip to main content
Kategóriájában kiválóan felszerelt hajót kínál a Cobalt az A29-es képében, ráadásul a formáját is nagyon eltalálták az amerikaiak.

Kategóriája ékköve

Ritkán képzel az ember egy hajógyárat az Egyesült Államok Kansas államába, egészen pontosan Neodesha városkába, amely nagyjából félúton található Oklahoma City és Kansas City között. Óceán, tenger, de még csak egy tisztességes tó sincs a környéken, és minden bizonnyal a helyiek is inkább a hatalmas pick-upjaikkal járnak a Walmartba, mintsem csónakázni a naplementében. És mégis, a Cobalt legendás márkanév a hajóértők és kedvelők körében, amelynek modelljeit előszeretettel halmozzák el mindenféle szakmai díjakkal és felhasználói elismerésekkel. A legújabb A29-est elnézve egy csapásra megértjük a lelkesedést, kipróbálva pedig az összes kétség eloszlik, hiszen ez a hajó valóban

Ívek és szögek

A Cobalt A29 méretosztályában nem könnyű szépet alkotni, hiszen viszonylag kis felületen kell a lehető legnagyobb tágasságot elérni, mindezt úgy, hogy az arányok rendben legyenek. Ezt úgy oldották meg szemet gyönyörködtetően a gyárban, hogy finom ízléssel találták meg a gömbölyded és a szögletes vonalak egységét, aminek álló helyzetében is dinamikus benyomást keltő, ugyanakkor kifejezetten elegáns és exkluzív megjelenésű jacht lett az eredménye. Az ipari formatervezés kapcsán nyílt titok, hogy a jó forma sok pénzbe kerül, ám szerencsére ezen nem spóroltak a Cobaltnál. Ahogy máson sem. A márka hajói több mint ötven éve hasítják a vizet szerte a világon, és ezen idő alatt az élvonalba küzdötte fel magát a még ma is természetesen manufakturális módszerekre alapozó gyártó, ami a minőséget tűzte zászlajára.

Trükkös különc

Az A29-est kipróbálva feltűnik a belső tér mérete, ami valóban szinte meghazudtolja a külső vonalak határolta teret. Itt mutatkozik meg a trükkös dizájn, a lebegő hatást keltő tetőt tartó oszlopok sarkos szikársága eltereli a figyelmet a hajótest öblösségéről, amiben egy kisebb társaság kényelmet és minden részletre kiterjedő, figyelmes kényeztetést talál.

A másik, ami egyből szembeötlik a hajóba szállva, hogy nemcsak a külső szerkezete készült a feltétlen luxus érzetét keltő, 21 rétegű üvegszálas anyagból, de a berendezés matériái is a legjobb minőségűek, tartósak és jó tapintásúak, például a dupla franciavarrással összeállított kárpitok. Az már csak hab a tortán, mégis az exkluzivitást hangsúlyozza, hogy a dekorációs elemek, grafikák és díszítések különleges, beágyazott gélbevonatú technikával készültek.

Stabil barát

A Cobalt A29 a szabadidős tevékenységek remek partnere, hiszen amellett, hogy kényelmes, az aktív időtöltést is támogatja. Egyedülálló, hidraulikus úszóplatformja vízi sportok vagy lubickolás közben hasznos, de napozni is különleges élmény rajta. A tárolóhelyek, praktikus berendezések tervezése és elhelyezése remek bázissá, felfedezőtárssá is avanzsálja a hajót, például merülésekhez, ám aki csupán ejtőzne egyet a barátokkal egy napfényes tengeri napon, este egy szolid partival, éppen úgy maximálisan kihasználhatja és élvezheti az A29 szolgáltatásait.

A hajó különlegessége a Garmin navigációs rendszer, ami tulajdonképpen önjáróvá teszi a Cobaltot, ezért a kényelmes és minden információval felszerelt vezetői helyre igazából csak egy jót sportolni ül be az
ember. Ehhez bármelyik erőforrás-konfiguráció partner, az általunk próbált Volvo Penta motorok 430 lóerős rendszerteljesítménye optimális, de MerCruiser hajtóművekkel is felszerelhető a modell.

A hajó stabilitásáról úgynevezett bővített futófelület gondoskodik, amiről elég annyit tudni, hogy hajmeresztő fordulékonyságot nyújt, és akár viharosabb körülmények között is megfelelően biztonságos haladást biztosít. A Cobalt A29 sokoldalúsága és technikai magabiztossága ellenére minden bizonnyal elsősorban pihenő-, korzózó-, kiránduló- és partihajónak lett kikiáltva, hiszen minősége, kényelme, tágassága és exkluzivitása kisimítja a ráncokat és az idegeket.

Beleszerettél?

A Wiking Yacht Club segít, hogy a tiéd legyen.

Keresd Varga Miklóst a +36 20 974 5952-es telefonszámon!

ADATLAP

HOSSZ: 8,84 M
SZÉLESSÉG: 2,74 M
MERÜLÉS: 0,71 – 0,97 M
SAJÁT TÖMEG: 3300 KG
ÜZEMANYAG-KAPACITÁS: 458 L
VÍZKAPACITÁS: 68 L
TELJESÍTMÉNY: 380-430 LE