budapest-télen

Budapesti Programok Télen

„Budapest nyáron sokkal szabadabb”, ahogyan a dalszöveg is szól az Animal Cannibalstől, azonban ha jobban körül nézünk, számtalan olyan lehetőség áll a rendelkezésünkre a fővárosban, amit kifejezetten a téli időszakban érdemes kipróbálni, ha szeretnénk kihasználni a rövidre nyúlt napok romantikáját.
Budapesti programok tekintetében szerencsések vagyunk, bármely terület is érdekeljen minket, legyen szó természetről, építészetről vagy bármely egyéb szórakozásról, a fővárosban mindenre találunk megoldást. Itt van tehát egy szerény, de annál izgalmasabb lista, melyek Budapest nevezetességei, amiket kifejezetten a hűvösebb évszakok halványuló napsütésében vagy a füstfelhőkhöz hasonló leheletet okozó hideg estéken érdemes felkutatni.
Amennyiben te éppen álmaid hajójának megvásárlására készülsz idén, csatlakozz csapatunkhoz és fedezzük fel együtt milyen meglepetések várnak ránk idén.

Íme néhány túra és program tipp,hogy miket érdemes meglátogatni Budapesten?

1. Téli fürdőzés Ha Magyarország a termálvizek hazája, akkor Budapest a termálvizek fővárosa a számos népszerű fürdőjével, melyek többnyire rusztikus hangulata magával ragadja az ellazulni vágyókat, s ez télen sincs másképp
2. Sportolj! A legtöbb téli sporthoz nem árt egy általános fizikai felkészültség, nem úgy a curlinghez, amit bárki, bármikor kipróbálhat a belvárosban s végre értelmet nyer majd a számára, mi is valójában az a sportág, ami már az olimpiára sportágak közé is bekerült.
3. Forraltbor A forraltbor szezon nem csak a karácsonyhoz köthető, sőt valójában az első hidegebb fuvallatok is indokolttá tehetik a fogyasztását. Legideálisabb formája, ha elindulunk egy belvárost felfedező körsétára, gőzölgő forraltborral a kezünkben.

4. Városligeti korcsolyapálya A városligeti Csónakázó helyét minden évben felváltja a műjégpálya, aminek november elsejétől elérhető jegyvásárlási lehetőségét feltehetőleg évről évre sokan bevésik a naptárba. A pálya hangulata segít elfelejteni az egész napos rohanást és fáradtságot, ezáltal tökéletes befejezése lehet 1-1 napnak, hétköznap és hétvégén egyaránt.
5. Fényvillamos Idén is „felkapcsolják” a Fényvillamost Budapesten, amely az elmúlt pár évben a karácsonyi hangulat szerves részévé vált, az amúgy is fantasztikus hangulatú 2-es villamos útvonala mellett még számos más vonalon is megtalálhatjuk a különleges fény díszítéseket.
6. Normafa Különösen a budapestiek számára jelent külön fogalmat a téli Normafa jeges hangulata. Az amúgy is népszerű kilátóhely havas időben zsúfolásig megtelik a síelni, szánkózni vagy csak kirándulni vágyókkal.

7. Karácsonyi vásár A karácsonyi készülődés is évről évre tolódik kifele, de feltehetőleg csak a kültéri vásárok fantasztikusan csábító hangulata miatt, melybe belekeveredik a frissen sült kürtöskalács illata a már emlegetett forraltbor fűszerességével.

8. Kávézz/Teázz! Kifejezetten hideg időben jól esik beülni egy meleg, ámde ablakos helyre, ahol a gőzölgő csésze mellől csodálhatjuk a kinti világot. Miért ne tehetnénk ezt meg olykor kifejezetten különleges helyekről, mint például a híres New York Kávéház?

9. Hajózz! Amíg a Duna vize be nem fagy, hajózható egész télen, ez pedig azt jelenti, hogy többnyire üveg felület mögül, a jó melegben, műsoros vacsora mellett élvezhetjük, ahogyan a kivilágított Parlament elsiklik mellettünk, illetve mi úszunk el előtte.

10. Olvass könyvtárban Ahogyan a könyvek illatát is imádjuk, ugyanúgy el tud varázsolni minket egy könyvtár hangulata a sok titokkal, amiket az a rengeteg könyv magába rejt. Télen van időnk felfedezni Budapest akár összes könyvtárát és hangulatunknak megfelelően válogatni a könyvek között.

TOP
HÍVÁS
EMAIL