Feliratkozás hírlevélre

Szolnok

„Ez a város már sokat szenvedett,/ hisz itt állt mindig a hadak útján./ De egészen el sohasem veszett,/ és tovább mindig-viharok múltán.” Hegyesi János 1968-ban íródott gyönyörű soraival köszöntjük leendő vendégeinket a Wiking Yacht Club szolnoki kikötőjében. Jó szívvel invitáljuk a hajós és horgász társadalmat a „vizek városába”, Szolnokra, a Club úszóműves nyíltvízi kikötőjébe! blabla


Kikötőnk 45 hajó befogadására képes, s a Vízirendőrség tőszomszédságában található. Tán ennél is fontosabb, hogy a tágabb környezete a háborítatlan tiszai miliőt kínálja az odalátogatóknak. Hajós szempontból sem kevésbé ideális a hely: tágas autóparkoló, zuhanyzási, tankolási, víz-és áramvételi lehetőség várja az ide látogatókat.


A vízisportok szerelmesei a kikötőtől mindkét irányba, kevesebb mint 10 perc alatt elérhetik a sebességkorlátozás mentes vízfelületeket, ahol szabadon próbára tehetik a hajójuk motorjának teljesítményét, zavartalanul vízisíelhetnek, wake-boardozhatnak.

Rövid hajótúrákkal elérhetőek a Közép-Tiszavidék legkedveltebb strandjai: Tiszapüspöki, Tiszakécske.

Barátsággal várjuk, legyen a vendégünk!


Megközelítés Budapestről

Budapestről a M5 autópályán Újhartyánnál lekanyarodva a 405 sz. úton Albertirsa felé, (vagy közvetlenül a 4. sz. főúton Üllőn, Monoron, Pilisen keresztül) tovább a 4. sz. főúton Cegléd felé, majd az abonyi leágazások után, az első lehetőségnél lekanyarodva Szolnok-Centrum felé, egyenesen tovább Szolnok belterületén az Abonyi úton, majd jobbra kanyarodva Tiszakécske felé (József Attila út) , a második jelzőlámpás kereszteződésnél balra kanyarodva az Indóház úton, az Y alakú kerszteződésben ismét balra kanyarodva a Mártírok útján tovább a Gábor Áron térig, itt a Hotel Student 10 emeletes épületénél jobbra kanyarodva, a Vízirendőrségnél a Dr. Hegedűs Lajos sétányt (árvízvédelmi töltés) keresztezve és jobbra lehajtva az ártérre kb. 50 m.


Szolgáltatások

  • Nemzetközi yachtkikötő: tárolási díjakról I T T tájékozódhat
  • Információ, ügyintézés
  • Üzemanyag-vételezési lehetőség (előrendelés esetén kannás üzemanyag )
  • Ivóvíz és áram csatlakozási pont
  • Horgászat

Elérhetőségek

Kikötővezető: Kis Árpád
Telefon: 06 20 466 7958


Miért érdemes idelátogatni?

Szolnok nem csupán a vizek, de a kultúra városa is. Méreteinél fogva minden megtalálható benne, amihez egy nagyvárosban lakó hozzászokott- éttermek tucatjai, mozik, zenés szórakozó helyek- ám a település mégis megőrizte békéjét, nyugalmát, mondhatjuk Tisza-parti hangulatát. Kimagasló képzőművészeti hagyományokkal rendelkezik, zenei életének legjelesebbjei többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Bartók Kamarakórus, és itt van az országos hívnévnek örvendő Szigligeti Színház. A könnyedebb szórakozásra vágyóknak sem kell aggódniuk, megannyi állandó lehetőség mellett már csak az évenkénti Jazz és filmfesztivál, valamint a Vízikarnevál vagy éppen a híres-neves Gulyásfesztivál okából sem.


Végül és ismét, azért mi maradjunk a víznél. A kikötő környékén gyönyörű természeti környezetben mindenre lehetőség nyílik, ami egy vadregényes, romantikus nyaraláshoz szükséges. Strandolási, tűzgyújtási lehetőség, remek horgászhelyek, megannyi sportág űzésének lehetősége. Ráadásul, mindezek jóval az európai árak alatt.


A várost a Tisza és a Zagyva folyók szelik át, amelyek árterei, holtágai kiváló kirándulóhelyek a turisták számára.


A városba látogatót színes programok sokasága, elragadó természeti környezet várja.


Számos múzeum várja a látogatókat:


Az egyik legismertebb a szolnoki csatát megnyerő magyar csapat vezetőjéről elnevezett Damjanich János Múzeum, ami régészeti, néprajzi, és történelmi kiállítással várja az arra járókat. Ehhez kapcsolódóan jött létre a képzőművészetet bemutató Szolnoki Képtár, amely főleg a Szolnoki Művésztelep alkotóinak festményein keresztül mutatja be a várost múltját és jelenét. Méltán híres a ma már Szolnoki Galériaként ismert egykori zsinagóga, mely híres festők képeit és alkotásait mutatják be a nagyérdeműnek.


A repülés és a repülők szerelmeseinek nyújt kiváló szórakozási lehetőséget a Magyar Repüléstörténeti Múzeum, de érdekesség számba megy a Szabadtéri Vízügyi Múzeum is, ami érdekes és izgalmas látnivalókkal örvendezteti meg a vendégeit.


Több építészeti emlék is fűződik a város nevéhez.


A szolnoki vár kiváltképp a legismertebb ilyen emlék, de ennek nagyrésze már lebontásra került, illetve a csaták sora egy kissé megtépázta. Ha pedig már történelmi emlékek felé járunk, érdemes ellátogatni a szolnoki török kori híd maradványaihoz, aminek nagy része ugyan víz alatt van, de hűen tükrözi a török uralom alatt lévő miliőt.


Aki pedig szereti a templomokat, és székesegyházakat, bátran talál magának megfelelőt, hisz Szolnok bővelkedik a vallási helyekben: Partos kápolna, Belvárosi templom, Evangélikus templom, Református templom, Újvárosi templom, Vártemplom (Magyarok Nagyasszonya) vagy a Xavéri Szent Ferenc-kápolna.


Sétahajózás